Fredag

Nu är det fredag igen, vart tar egentligen alla veckor vägen? Och idag regnar det IGEN! Man kan inte bli annat än arg. Jag tycker att det kan vara sol, men icke då. Så idag gör jag inte så speciellt mycket. Men det är skönt det med :)

"Alla talar om vädret. Men ingen kan ändå gör något åt det"


Torsdag

Imorse klev jag upp klockan halv 9 för att jag skulle till stora staden, igen :P Dit åkte vi med pappas kusin och han hade lastat hela hans bil med en massa skrot som han först skulle fara och lämna på Må. När vi skulle lasta av allt så skulle jag hjälpa till och såklart lyckades jag på olja på mig ... och inte hade han nått papper så jag kunde torka bort det heller. Men det for aldrig nått på kläderna som tur var.

Runt 11 kom vi äntligen ifrån Må och in till stan. Så jag och Karoline gick omkring och kollade i 4 timmar :D Jag köpte ett par jeans, ett linne, en t-shirt och 2 koftor. Mycket bra att ha!
Sen åkte vi 3 bussen hem. Så nu har jag nyss ätit och nu funderar jag på vad jag ska hitta på ikväll. Det lär nog inte bli så mycket, vi får se :)

"Det bästa man kan säga om modet är att de växlar"


Onsdag

Inatt har jag sovit riktigt ordentligt, det var ett tag sedan sist. Men nu fick jag gå och lägga mig i tid och sova ut till 12 :D Riktigt skönt om jag får säga det!

Idag har jag inte gjort så speciellt mycket, det har för en gång skull varit sol. Men hur många dagar den kommer att vara kvar vet man ju inte. Det förvånar mig inte om det skulle regna imorgon igen!
Jag var iallafall ner till sjön och öste ur vatten ur båten, men det var inte så jätte mycket vatten i den, den här gången.

Ikväll har jag varit och kollat efter hallon med min familj. Men dom hade inte mognat ännu så det blev inget av det. Några blåbär blev det istället.

"Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av"


Tisdag

Idag har jag varit i stan en sväng med pappas kusin och hans sambo. Men jag köpte inget speciellt. För Karoline och jag ska kanske till stan igen någon dag den här veckan. Då ska jag köpa kläder till mig själv. Jeans och koftor behöver jag :)

Nu ikväll blir det nog inte så mycket. Jag tänker inte fara och se Harry Potter iallafall för jag är inte ett dugg intresseradav den filmen :P



Måndag

Vet ni en sak? Igår firade mamma och pappa 1 år som gifta. Jag kan verkligen inte fatta att de var ett helt år sedan. Det känns som om det var för bara några månader sedan. Tiden går alldeles för snabbt ibland, de är tydligt det!

Jag gick inte och la mig förrän klockan 5 imorse igen! Ajabaja! Man ska inte vända på dygnet. Men för hoppningsvis så hinner jag väll vända tillbaka innan skolan börjar igen.

Idag gör jag ingeting, det börjar bli vanligt nu. Jag hade tänkt gå en sväng till lagårn men sen ångrade jag mig. Jag har istället sutti och funderat på att jag vill till stan någon dag för de är så mycket som jag behöver köpa. Så jag och Karoline hade tänk fara någon dag nu i veckan.

"Kan man vara glad åt lite har man mycket att vara glad åt"

Söndag

Nu sitter jag och äter på en halstablett för att jag känner att jag håller på att få lite ont i halsen. Jag har verkligen ingen lust att bli sjuk just nu men. Karoline har feber så det är nog troligt att jag åker dit också. Men man kan ju hoppas att man slipper.

Idag har jag inte hunnit göra så mycket än. Och jag kommer antagligen inte göra så mycket heller. Jag var bort och kolla när dom höll på att stänga iordning fårhagen. Dom skulle göra så att dom kunde gå under tak ifall det regnar. Som de regnat de senaste dagarna så är det nog skönt för dom att kunna gå under tak. När jag var där och höll på så råkade jag ju såklart som alltid bränna mig på en brännäsla! Jag fattar inte varför jag jämt ska lyckas röra vid dem.
Nu sitter jag och hoppas på att vi ska märka lammen, det blir så fördröjt. Jag fattar inte varför vi inte kan göra det eftersom att de tar max en halvtimme att göra det. Konstigt är det!

Igår kväll var jag ner till sjön och öste ur båten, jag kan lova att de behövdes. Undra hur många 100 liter de var i den. Det tog säkert 45 minuter att ösa ur den. Och ändå öste både jag och Örjan. Regnet ställer till med mycket jobb. Fast regn är också bra men bara i lagom mängd.


"Regnet faller droppvis men bildar ändå dammar"


Lördag



I
går hände det lite småsaker här i byn. Bäcken som är en bit ifrån oss svämmade över och vägen skar. Så idag går det tyvärr inte att köra där längre. Så ska jag till Gideå måste jag ta en 2 mils omväg. Men förhoppningsvis så lagar dom väll vägen ganska fort.
Jag var och kollade igår kväll och det kändes som att det var vatten överallt. Och sedan skulle Örjan, Erik och Mattias kolla om skoterbron var under vatten så vi gick ner dit och det var bara jag som var smart nog och hade stövlar. Dom andra blev ganska blöta vill jag påstå.
Tyvärr så kan jag inte visa någon bild just nu på bäcken och vägen eftersom att min kära syster Isabelle inte låter mig använda hennes 100 tals bilder som hon tog igår. Men hon kanske lugnar ner sig sedan och låter mig använda dem! En skit unge är hon iallafall!! Så jag tog bilden från ÖA där man ser våran bil på bilden + Pappa och Isabelle!

Resten av kvällen så sjöng jag singstar med killarna och det är alltid lika roligt varje gång eftersom att dom inte är så bra. Vi spelade också Colin mcrae några gånger. När jag gick och la mig igår vet jag faktiskt inte, eller jo jag vet. Jag kan säga som så att det var morgon och inte natt.

Trots att jag var vaken länge så sov jag bara till 11 ändå. Onödigt att vända på dygnet. Jag har inte gjort så mycket idag. Sett på filmen "På smällen" och den var hel knäpp, haha. Och nu ska jag strax iväg och äta middag med familjen hos en släktning. Det kanske blir trevligt.

"Att vara förälskad och klok på samma gång är omöjligt"


Fredag

Översvämmning ute? Svar: Jaa nästan. Alltså vad är det här? Hade de tänk att regna hela tiden eller?  Eller föresten det regnar väll för att det är fruntimmersveckan. Det brukar ju nästan alltid göra det då. Så på måndag kanske det är bra väder igen. Man kan ju iallafall hoppas på det.

Idag gör jag inte så mycket. Farmor är här så jag pratar med henne lite då och då. Och så fyller min syster Isabelle hela 13 år idag. Så ikväll blir det tårta och en massa annat fika skulle jag tro.

Nyttan med kor

Kon är ett husdjur. Men den finns också utanför huset.
Den lever oftas på landet, men den kommer in till staden
när den ska dö. Men det bestämmer den inte själv.
Kon har sju sidor. På den främsta sitter huvudet och
det är för att hornen ska ha något att sitta fast på.
Hornen är av horn. Dom kan inte rör på sig men det
kan öronen. Kon har två hål där fram med. Dom kallas
ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den
säger mu.
På den bakersta sidan sitter svansen. Den jagar kon bort
flugor med, så att dom inte ska ramla ner i mjölken och
drunkna.
Den nedersta sidan är vikigast, för där hänger mjölken
och när mjölkerskan öppnar kranen rinner mjölken ut. 
Man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären.
Som man kan se är kor ett nyttigt djur. Därför gillar jag
kor väldigt mycket.


Torsdag

Jag säger som nästan alla andra VILKET SKITVÄDER! Har solen ramlat ner eller vad är det frågan om? Det regnar ju varje dag. Kan det inte sluta så att man blir på lite bättre humör?
Idag har jag varit i lagårn en sväng eftersom att det var ett tag sedan jag var dit. I söndags hade Öros fått en liten kalv som heter Py. Den minsta som jag någonsin sett, t.o.m jag orkar bära den ... Jag ska visa en bild på henne sedan :)
Idag får de bli en bild på Emira. Min förra grannes ponny som var hur söt som helst :)


"Lycka är som en parfym. Du kan inte stänka den på någon annan utan att ett par droppar faller på dig själv"


Onsdag



Alltså fy vad jag är less på att det inte har varit sol på länge nu! Jag känner inte för att göra nått när de är sånt här väder. Visst det kanske ändå är då man borde göra allt tråkigt som att städa och så. Men nej, jag känner inte för det. Helst vill jag bara sova bort hela dagen.

Så vad gör jag egentligen idag? Ingenting!

Och så idag när jag satt och läste några andra bloggar så får jag syn på en bild på marabou sommar och jag blir så sugen på att smaka den. Men när jag vet att det inte går är det inte så lätt! Har någon smakat och kan förklara smaken för mig?
Jag hatar att jag inte ska tåla nötter, varför skulle de just hända mig? Jag som älskar allt som innehåller nötter! Och när det också står på typ allt "Kan innehålla spår av nötter". Man blir så arg.
Ostkrokar är något som jag verkligen längtar så mycket efter men jag tål inte ett enda märke sedan Ica slutade tillverka dem. Men i lördags gjorde jag något som jag absolut inte får! Jag åt typ 20 stycken ändå :O Jag hade tur att det inte var någon nötbit i just dom jag åt men det kunde ju ha varit och då hade jag fått svårt att andas. Men när man är så sugen är det inte så lätt, jag var tvungen! Förlåt mig.

Tisdag

Imorse fick jag sova betydligt längre än vad jag fick igår. 12 klev jag upp från sängen idag och då var jag riktigt utvilad, tro mig.

Under dagen har jag inte gjort nått speciellt, sutti här vid datorn och kollat på kläder. Lite synd att jag vill ha nått klädesplagg från olika ställen. Typ en kofta från hm, en skjorta från halens, en kofta från la reoute osv. Varför kan inte alltd finns på samma ställe? Typiskt. Så det blir nog inte att jag beställer från de där ställena, inte nu iallafall.
Men på ellos hittade jag faktiskt 3 koftor som jag vill ha, så jag och Karoline kanske ska beställa därifrån.

Nu ikväll kommer jag väll ha tråkigt igen. Men jag ska iallafall gå iväg en sväng till Simone (min ko) och borsta henne och ge henne nått gott. Det tror jag att hon uppskattar. Hon brukar göra det. Ibland när jag borstar henne blir hon så glad att hon biter mig i käet för att hon tror att jag tycker de är skönt. Fast jag tycker inte att det är ett dugg skönt, det gör ont. Men det förstår ju inte hon :P

"Lyckan är inte att vara framme. Lyckan är att vara påväg"

 


Måndag

Imorse ringde min väckare klockan halv 5! Jag bestämde igår att jag skulle följa med till Rundvik idag med pappa (det är hans jobb för de som inte vet). Så när klockan ringde var det bara att kliva upp. Men det var inga problem eftersom att jag gillar att fara dit.
Jag åkte timmertruck med pappa från 6.00-8.00 men det var så trångt i den så jag fick ont i benet. Så efter fikat åkte jag traktor med Erik istället, mycket mer plats där. Fast det var bara nån timme. Sedan fick jag åka lastbil (inte den på bilden, det är en annan som finns där) med han istället. Han skulle upp till Umeå och tippa nått sot. Så det följde jag med på. När vi åkte förbi pappa med lastbilen satt han och log ganska mycket åt oss eftersom att han tycker de är så kul när jag åker lastbil. Men jag kan egentligen inte fatta varför :P
9 ½ timmar där uppe gick väldigt fort och jag åker mer än gärna dit flera gånger :) 

Nu ikväll ska jag inte göra nått, eftersom att det regnar. Och jag lär nog inte hålla mig vaken så länge heller.

"Det bästa med framtiden är att den kommer en dag i sänder"


Söndag


I
dag vaknade jag faktiskt ovanligt tidigt, klockan var inte mer än 10! Men man behöver ju inte sova bort varje dag.
Fast jag hade nog kunnat gjort det för jag har inte gjort nått speciellt idag heller. Eller jo just det, jag och pappa åkte till stan för att kolla om min mobil var klar. Ni minns kanske att jag lämnade in den för ungefär 3 veckor sedan eftersom att "listen" på vänster sida om displayen hade lossnat (de röda på vänster sida, som ni kan se på bilden). Iallafall så var mobilen klar så jag fick ta hem den igen :) Men allt var ju såklart borta på den, bilderna, låtarna, smsen ja ALLT! Inte för att jag hade så mycket på den men ändå lite jobbigt. Och så var jag tvungen att ställa om allt igen eftersom att allt var precis som då den var ny, haha. Jag tror att jag har fått till allt nu :) Så nu har jag fått lägga undan min kära samsung igen, men det skulle inte förvåna mig om den kommer fram igen, för man vet ju aldrig vad som går sönder här näst.

"Själva längtan är beviset på att det man längtar efter finns"

Lördag

Jag kan meddela att jag inte har gjort ett dugg idag! Så därför finns det inget att skriva så det får blir några bilder på mina underbara får istället :)

                                                       Steffy


Ullma

                                                          Nemo


                                                           Emilia



Brolle

     

Fredag

Jag skriver gårdagens inlägg idag istället, men det spelar väll ingen roll :)

Igår var jag iallafall i Åsele. Så för min del blev det en tidig morgon, halv 8 ringde väckarklockan. Man måste ju starta i tid om man ska hinna fram i någon tid. Vi är så här i denna familj att vi är hellre ute från då de börjar. Så klockan halv 11 var vi på plats i Åsele. Jag kan tycka att det är kul på ett sätt att gå på marknader men ibland blir jag bara less då det är samma och samma hela tiden. Och igår fick jag så ont i höften efter ett tag så jag kunde inte fortsätta att gå. Så jag gick till bilen och satte mig och där kunde jag ju inte sitta själv så vi for hem där vid halv 3 :P  Men jag köpte iallafall sockar som jag behöver, jag använder så mycket sockar så jag är typ utan hela tiden. Och så köpte jag 5 elefanter till min samling. Den ökar på sig :)

På kvällen så kom Mattias och hämtade mig och sen for vi hem till han. Först satt jag med hans familj och pratade ganska länge om allt möjligt. Och sedan spelade jag, Mattias och Erik kubb. Och efter ett tag kom också Karoline, Samuel och Tobias och spelade.
Sedan såg vi på jägarna och då ville jag låna Eriks kniv men det fick jag inte! Och inte fick jag låna hans penna heller, taskigt :P
Vid 12 var jag hemma igen.

"Kärlek är som en duva. Håller man i den för hårt så kvävs den. Men håller man den för löst så flyger den iväg"

Torsdag

Igår kunde jag tyvärr inte blogga eftersom att det åskade på kvällen. Och idag har jag inte heller kunnat sitta vid någon dator eftersom att det även idag var åskskurar. Och det är ju väldigt onödigt att förstöra datorn på de sättet.

Igår på dagen följde jag med Mattias och Fredrik till stan. Dom skulle köra moppe ner dit och köra gokart. Jag åkte med Mattias eftersom att jag inte hade någon lust att köra själv. Fast jag blev ganska less innan vi var framme, för hans moppe är inte världens skönaste. Han och Fredrik körde gokart och jag kollade på, jag var för snål för att köra. 100 kr för 8 minuter, nej tack :) Sedan for vi omkring och körde lite och sedan for vi på Sibylla och åt. Sen spelade vi minigolf, fast jag förlorade (som vanligt)! Och innan vi skulle fara hem så körde vi omkring lite till :P

På kvällen så spelade jag kubb och en massa spela inomhus med K, S, M, I, T och M :)

Idag har jag inte gjort så speciellt mycket faktiskt. Städat och skrivit brev. Och nu ikväll har vi varit en snabbis till farmor. Jag övningskörde dit och imorgon ska jag övningsköra till Åsele också. Trevligt måste jag säga :)

Tisdag

Idag har jag inte gjort nått speciellt. Jag vaknade inte förän
halv 12. Och sen har jag sutti vid datorn och hållit på med
min kära blogg lite. Ni kanske ser några förändringar?









Vid klockan 3 så ringde mamma till mig och sa att grannen behövde hjälp i lagårn. Jag gick dit och då hade alla
fjolårskalvar rymt. En del var i trädgården, en del uppe i skogen och 3 stycken satt fast i göseln. Så först var det bara att jaga in alla i lagårn och sedan skulle vi försöka få loss dom som satt fast i göseln. Och det var lättare sagt än gjort. Men efter någon timme så var alla 16 inne i lagårn igen. Men ingen kan fatta varför dom ska hoppa över kanten till göseln, det finns ju liksom inget för dom att göra där!

Ikväll cyklade mamma och jag till Gideå och tog in farmors post och vattnade hennes blommor eftersom att hon är bortrest. Och sedan cyklade vi tillbaka och stannade till hos min morbror.
Innan jag skulle hem så kom Fredrik och Mattias så jag pratade med dom ett tag. Och sedan tolkade jag med Mattias hem så jag slapp alla uppförsbackar :)
Och nu är han här och irriterar mig (eller irriterar får jag inte säga för han) och föresten så är det jag själv som sa åt han att han skulle komma hit så jag får väll skylla mig själv :P

Imorgon får jag inte sova ut så länge jag vill eftersom att jag ska åka moppe till stan med Mattias och Fredrik. Vi ska köra gokart tydligen. Fast jag ska nog inte göra det så jag tittar väll på istället :P

Måndag (Söndag)

Är det måndag? .. Det märker man inte av när man är ledig jämt har jag tänkt på :P Jag har trott hela dagen att det varit söndag fast nu när jag skulle blogga så kom jag på att igår skrev jag ju söndag som rubrik så då kan jag ju inte skriva det igen ;)

Idag har jag inte gjort så speciellt mycket, men tiden den gick ändå. Och nu ikväll så har jag åkt moppe igen och ätit kladdkaka med Mattias, Fredrik och Henrik :)

Och nu ska jag klaga så ni behöver inte läsa om ni inte vill!

Jag har jätte ont i min nacke och jag vet inte varför. Troligen blev det sen Mattias tvärbromsade med moppen för 2 veckor sedan :(
Och så har jag ont i höften som vanligt, snart opererar jag in en ny!
Och så har jag ont i ljumsken, fast det är bara för att jag har åkt så mycket moppe nu dom senaste dagarna så det är inge farligt.


Söndag

Vad har jag gjort idag? Jag skulle vilja påstå att jag har åkt moppe nästan hela dagen :P

Jag sov till 12 idag igen eftersom att det blev en sen kväll igår också. Men Mattias ringde och väckte mig vid typ 11 fast så orkade jag inte svara så jag låg kvar i sängen och halvsov till 12 :P
Vid halv 1 kom Mattias hit och fikade (jag åt väll frukost) och sedan åkte vi iväg Fredrik. Och sedan åkte vi till Henrik eftersom att Sandra var hos han. Där satt vi och pratade ett tag innan vi tog och åkte tillbaka. Då visade jag Sandra lite grann, typ som vart jag bor, lagårn m.m. Så nu vet du det Sandra :D

Nu ikväll har jag varit med Mattias och Fredrik igen ... Vi var först hemma hos Mattias och spelade kubb, men jag vann hela tiden så dom ville att vi skulle göra något annat. Det var egentligen bestämt att vi skulle hem till mig och spela badminton men jag kom på att vi kunde fara och kolla på gammhus istället. Så vi for typ upp i skogen 2-3 km och kollade på ett :P
På vägen tillbaka därifrån så skulle Mattias gena genom en skoterled och det var inte så bra eftersom att det var väldigt blött där och han körde såklart fast! ... Så kan det gå. Fast jag tycker ändå att det var riktigt trevligt :)

Lördag

Jag gick och la mig ganska sent igår, runt 3 tror jag klockan var. Så jag trodde att jag skulle sova ännu länge idag men det gjorde jag inte. Först vaknade jag vid 7 och var hur pigg som helst, men jag tänkte att nä det går inte att kliva upp så här tidigt. 4 timmar är väl lite att sova. Så jag lyckades faktiskt somna om efter ett tag och då sov jag till halv 11. Men jag klev inte upp förän halv 12 :)
Resten av dagen har jag inte gjort någoting. Haft små tråkigt för en gångs skull, men det är bra det :) För ofta har jag så fullt upp att jag aldrig hinner med det jag borde.

Fredag

Vilket härligt väder det är ute. Att veta att det inte gör något att man sover bort hela dagen är riktigt bra. Jag brukar få lite ångest annars när jag sover till 12 och det är sol ute. Det känns som om man inte njuter av sommaren då. Men när det spö regnar ute så gör det ju inget om man sover så länge :D Och resten av dagen kan man bara sitta i soffan under en filt och se på tvn eller nått.
Fast idag har jag faktiskt varit med Mattias eftersom att han kom hit, inte för att vi har gjort så mycket bara sutti vid datorn och spelar Colin mcrae och varit inne på msn och pratat med folk. Och nu kanske vi ska spela buzz, fast jag har redan tröttnat på det :P För jag är då himla dålig och förlorar jämt och då är det inge kul :P

Ha en bra helg :)

Torsdag

Jag heter Viktoria och jag vet inte vad jag ska skriva :) Är det något ni undrar över eller så? :P
Idag har jag bara varit i lagårn och hållit på med en massa saker. Städat undan där. Och då råkade några kvigor smita in till fåren så det blev lite kaos men tur att jag är duktig på att få tillbaka dem, haha :)

Onsdag

Vad ska jag säga? Jag gör nog inget under dagarna som intresserar er :P
Vaknar runt 11-12, sitter vi datorn typ hela eftermiddagen eftersom att det regnar ute. Och sedan under kvällen går jag till lagårn och sedan bort till Simone och borstar henne :P Haha, vilket liv :)


Idag fyller iaf mamma år och då ska hela familjen + Karolines kille till Näske krog och äta mat och sedan spela minigolf om det inte regnar :)


Söndag

Vad är det med mig? Har jag slutat blogga eller? Så här får det inte vara. Okey om jag inte bloggar varje dag men det får inte gå så här många dagar! :P Men jag tror visst att det händer så mycket i mitt liv just nu, jag berättar kanske sedan någon gång.

♥ Fredag
Jag jobbade min sista dag och det var riktigt skönt. Fast vi fick jobba lite övertid då men det gjorde ju inget eftersom att det var sista dagen och man visste att man inte skulle behöva komma tillbaka :)
På kvällen då så kom våra grannar över och åt grillat. Och senare på kvällen kom S till K och M följde med också fatsän jag hade sagt åt honom att han inte skulle följa med. Men han struntade i mig! Jag själv hade lite andra saker för mig ;)

♥ Lördag
Jag var med mamma, pappa och issi på hembygdsgården och fikade 22 olika sorters kakor. Eller ja fikade inte så många eftersom att mer än hälften av dem tålde jag inte. Jag kan säga att det är nått för dom som gillar fika, man får ta av varje sort (alltså man får 22 kakor) för 50 kr :) Sehr gut!
På eftermiddagen släppte vi ut 4 kor. Och så kalvade Amanda en kvigkalv som ska heta Oxanna.
På kvällen for jag bort igen och kom inte hem förän strax innan 3 på natten. Och då var jag såklart utlåst! Men då vara bara att väcka upp hela huset för inte kunde ju stackars jag få stå ute i kylan.

♥ Söndag
Idag släppte vi ut 4 kor till, bl.a Simone. Min kära ko :D  Ja, jag har inte gjort så mycket mer vettigt idag :P

Torsdag

Nu är det bara en enda dag kvar av jobbet sedan är jag ledig :D Gissa om jag längtar :D

Idag kan jag också meddela att våra kära "paddor" (eller jag kanske ska säga katter så att ni förstår) fyller 1 år :) Fast tyvärr så har jag inte gjort någon tårta med råttor till dem :/


RSS 2.0