Onsdag

Nu är halva dagen bortgjord och det är bara två lektioner kvar idag. Jag slutar 14.20 så jag hinner med den tidiga bussen, vilket känns väldigt skönt :)

Igår kväll var jag med Örjan så jag missade Andra avenyn. Nu har jag missat 2 avsnitt så jag ligger lite efter känns det som men jag har ju aldrig tid att kolla igen avsnitten. Jag får hela tiden en massa annat att göra. Nu är det ju också rätt mycket med skolan så då får man ju ännu mindre tid.

Imorse när jag gick ut till bussen kom några av fåren spingades ner från skogen, vad dom hade gjort där vet jag inte. Och sedan gick dom iväg efter vägen och höll på att bli påkörda av bussen, inte så bra. Busschaffören sa rakt till mig att det var nära att hon skulle ha klippt till en av dom. Jag tycker att det börjar bli dags för grannen at skaffa ett ordentligt stängsel med starkare ström så att dom inte smiter för det är ju farligt om dom springer omking på vägen.

Ikväll ska jag till Örjan, inte direkt ovanligt. Men jag ska också träna på provet i matspjälkningen och på låtanalysen, det är ett måste.

Tisdag

Igår hade jag ingen tid till att skriva nått inlägg. På morgonen var jag iallafall hos tandläkaren så jag missade första lektionen. Jag skulle laga ett hål för första gången i mitt liv och jag var nervös. Men det gick ändå ganska bra förutom att dom fick bedöva mig ganska mycket, jag var tydligen svårbedövad. Och den där bedövningen satt sedan i ganska länge så jag kunde inte äta någon lunch i skolan, men jag gick och köpte en macka sen :) Så igår blev det en ganska slapp dag, jag hade baa 2 lektioner. Och på den sista lektionen fick vi sluta lite tidigare, 13.10. Då åkte jag taxi hem, lyxigt va? ;) Helt gratis dessutom!

Sen på kvällen var jag med Örjan, vi gjorde plommonmarmelad. Haha, vi är hanska händiga faktiskt. Vi ligger inte på latsidan iallafall.

Idag har jag haft friluftsdag, vi började klockan 10 och slutade 12. En ganska så lagom dag det också. Jag hade valt cykling efterosm att jag tycker att det är roligt och det gick bra. Men det blåste ganska bra ett tag, i en backe höll man nästan inte på att komma upp.

Nu är jag hemma och gör inte så mycket, väntar på att Örjan ska komma hit efter att han har slutat. Jag ska träna lite på matspjälkningen tror jag. Senare ikväll blir det Andra avenyn :)


Söndag

Den här helgen har varit bra för jag har fått vara med Örjan HELA tiden :) Det var väldigt länge sedan vi var med varandra en hel helg. Sånna här helger gör jag gärna om.

Vi har inte gjort så speciellt mycket, igår var vi bara hemma och gjorde några småsaker. Och idag har jag följt med dom till deras stuga eftersom att dom skulle fixa inför vintern där.

Jag fortfarande kvar hos honom och jag ska vara här i natt också. Nu är han ute i garaget och fixar sin bil och då passade jag på att sätta mig här en stund, jag har också fixat lite läxor. Jag har tränat på provet vi har i medicin på fredag om matspjälkningen och så har jag renskrivit det jag skrev i fredags på lektion om sjukdomar. Jag har även fixat lite på låtanalysen så den är så gott som klar nu och det känns bra. Då är det bara att träna på den så att man kan de man ska säga tills på fredag.

Imorgon ska jag till tandläkaren på morgonen och jag längtar inte. Jag är faktiskt nervös för jag ska laga en tand vilket jag aldrig tidigare har gjort och därför är jag rädd för att det ska göra ont. Alla säger att det inte gör det, men jag är ändå rädd. Men förhoppningvis så ska jag väll överleva det också.

 


Fredag

Idag började vi inte förrän 9.40 så jag åkte med pappa ner till stan imorse, inte för att jag fick sova nå längre för det men. Sedan hade vi bild, lunch, medicin och matte. På matten hade jag prov om ekvationer och det gick väll inte allt för bra. Jag hann inte ens göra klart det så jag får fortsätta nästa lektion. Jag vill få x och y överstöckat!

Sista timmen skulle vi egentligen ha samhällskunskap men då hade vi skolfoto så vi behövde inte gå på den lektionen. Sedan slutade vi runt halv 3 och då gick jag på stan tills bussen gick.

Nu ikväll gör jag inte så mycket men om ett tag kommer Örjan och hämta mig. Jag ska hem till honom och sova över där. Egentligen skulle han komma hit men jag vet inte varför han ville att jag skulle komma dit, jag tycker att jag jämt är där men men ... Huvudsaken är att jag får vara med honom :) Vi har rakt varit tillsammans i 2 månader idag.

Ha en bra helg :)


Torsdag

Idag var jag inte heller på skolan men imorgon så för nu är jag så gott som helt frisk igen :)

Idag har jag inte gjort nått speciellt heller, kollat igenom matten eftersom att jag ska göra matteprov imorgon och så har jag lagat mat. Det blev en köttgryta fast särskilt bra smakade den inte. Men man måste ju prova på nya saker ibland också så att man lär sig vad som är gott och vad som inte är gott.

Ikväll började äntligen elitserien igen. Modo spelar mot Frölunda så det är bara att hoppas på att det går bra för dem. Just nu ligger dom under men har man tur kan det ju vända.


Onsdag

Idag var jag inte i skolan eftersom att jag har haft feber. Igår kväll frös jag så in i norden. Jag sov med byxor, långärmad tröja, 2 par sockar, täcke, 2 filtar och 2 väldigt varma vetevärmare. Och så hade jag vridit upp elementet på högsta värmen men ändå frös jag, det är verkligen ett tecken på att jag mådde dåligt för så mycket brukar jag inte frysa i vanliga fall.

Imorse var det iallafall lite bättre men fortfarande inte bra. Och egentligen kan jag väll inte påstå att det har blivit bättre under dagen, jag känner mig fortfarande inte riktigt 100. Jag får se om det blir någon skola imorgon, jag tror inte det faktiskt. Jag känner att jag skulle behöva få vila en dag till, det är bättre att känns sig fullt frisk innan man går tillbaka till vardagen än att vara "nästan" frisk och gå tillbaka och sedan blir man sjuk igen för att man kom tillbaka för tidigt. Ingen höjdare!

Om någon snäll människa vill tala om för mig om det hänt nått viktigt idag på skolan så skulle jag bli glad. Jag hatar att vara ifrån skolan och missa en massa!
Vad gjorde ni med Eva i Social omsorg? Eleonora i medicin? Helena i Pyskogi? Tacksam för svar :)


Tisdag

Nu blir det äntligen ett inlägg, förut idag och ikväll har det inte blivit. Fast jag har inte direkt någonting att skriva så egentligen kan man ju undra varför jag skriver. Kanske bara för att det ska bli ett inlägg?

Nu ikväll har jag frusit himla mycket och inte alls mått prima. Tog feber nyss och tyvärr så hade jag lite. Vi får se hur det är imorgonbitti, men troligtvist så blir det nog ingen skola! Och det innebär att jag kommer missa alldeles för mycket och så kan jag inte vara med Örjan. Och om jag får feber så kan det vara i några dagar :( JAG HATAR DET HÄR!!!!!!


Måndag

Jag vet egentligen inte varför jag inte skrev något inlägg igår, det blev bara inte så. Jag satt överhuvudtaget inte vid datorn igår. På förmiddagen var jag i skogen igen och plockade svamp fast den här gången hittade vi typ inget. Sedan på eftermiddagen såg jag lite på tvn och ät varma mackor. Och sedan for jag och mamma och övningskörde en bit.

Igår kväll var jag med Örjan. Han test körde sin bil som han ska besikta idag. Och sedan var han så himla trött eftersom att han hade jagat hela dagen så vid 9 gick vi och la oss. Han somnade såklart på en gång men för mig tog det lite längre tid, jag hade ju inte gjort något anstängande under dagen. Och jag kan inte säga att jag sovit jätte bra inatt, väckarklockor har ringt, mobilen blev utan ström och började låta, Örjan höll på att ramla ner på golvet så jag fick försöka väcka han och säga åt han att han skulle lägga till sig. Hoppas att det blir lugnare inatt :)

Imorse började allt inte så bra heller, haha. Men det är sånt man får ta ibland. Jag är på skolan nu och det är ju huvudsaken. Nu är det bara en lektion kvar också, samhällskunskap. Sedan ska jag åka med Örjan hem till han och vara där ikväll också.


Lördag

Imorse fick jag sova ut och det var riktigt skönt, nog för att det "bara" blev till halv 10 men det är ändå ganska lagomt.

Idag har jag varit i skogen och plockat svamp i några timmar, jag brukar inte gilla att göra det men idag hade jag inget bättre för mig. Sedan grillade vi korv :)
Och på eftermiddagen så skulle vi ta upp potatis, oj som jag har längat. Nä, verkligen inte! Det är de tråkigaste som finns men de måste göras ändå. Fast det här året var det nästan inga alls. Det tog 1 timme att ta upp dem och det brukar ta 5-6 timmar. Det var alldeles för tort i början av sommaren och sedan blev det för blött när det regnade så hemskt i slutet på juli.

Nu ska vi strax äta tacokyckling, riktigt gott. Och sedan ska jag bara ta det lugnt :)


Fredag

Äntligen helg igen. Men den här veckan har faktiskt gått otroligt fort måste jag säga.

Idag har det varit en nästan helt vanlig skoldag. Vi hade ingen sista lektion eftersom att läraren var sjuk så vi slutade 13.40. Och det innebar att jag hann med 13.55 bussen så jag var hemma 14.40. Haha, det blev mycket olika tider där men ;)

Nu ikväll har jag varit och övningskört och nu sitter jag bara här och läser lite bloggar.

Ha en bra helg :)


Torsdag

Igår satt jag inte vid datorn något och det är anledningen till att jag inte skrev något inlägg igår. Idag blir det bara det hära inlägget också för när jag kommer hem har jag inte tid.

Igår var det en vanlig skoldag, det hände inte nått speciellt. Vi slutade 14.20 så jag behövde bara vänta på bussen i 35 minuter. När jag sedan kom hem åt jag middag och packade iordning gympakläderna tills idag och sedan cyklade jag iväg till Örjan. Jag hjälpte dom med älgkött igen och sedan ville dom att jag skulle skriva ner receptet på min tomatsallad som jag brukar göra. Och så tyckte dom att jag kunde gör en också om jag hade lust och visste ställde jag upp på det. Det är bara roligt att de tycker om något som jag gör och jag måste faktiskt säga att jag gillar min tomtasallad väldigt mycket.

Idag är det också en vanlig skoldag fast vi har en lång dag så jag måste ta senare bussen hem idag. Och när jag kommer hem ska jag bara äta och sedan cykla eller köra moppe till Örjan igen. Jag tror faktiskt att jag ska köra moppe för igår när jag skulle cykla hem var det ju såklart väldigt mörkt och det är inte nått för dom som är mörkrädda, men som tur var så följde Örjan mig hem. Det är tur att han alltid ställer upp. Men idag tror jag därför att jag ska ta moppen så slipper han följa mig.

Tisdag

Den här dagen har verkligen varit lugn. Vi började som vanligt 8.10 och hade den lektionen fram till 9.40. Sedan hade vi pyskologi i 45 minuter och sedan lunch, tacobuffe :) Och sedan hade vi pyskologi igen men eftersom att vi jobbade så bra och klev klara med uppgiften så fick vi sluta vid 12. Så nu sitter jag i bibliotoket och gör inte så mycket. Jag ska väll ner på stan och hitta på nått sedan fram tills att bussen går 14.55. Då ska jag åka direkt hem till Örjan igen och vara där ikväll. Så jag kommer nog inte hinna se Andra avenyn ikväll men det hinner jag ju se andra dagar nu i veckan så det är ingen fara.

Igår när jag var hos Örjan så ringde mamma till mig och berättade att dom var tvugen att ta hem Unni (på bilden) för hon kunde inte kliva upp. Så vetrinärn fick komma och ge henne dropp och sånt. Jag vet inte hur det är med henne nu men jag hoppas att hon klarar sig. Hon är liksom inte som alla andra p.g.a att hon inte har samma färg som alla andra. Hon är ju hel vit som man ser på bilden, riktigt sött :) Så därför håller jag tummarna på att hon klarar sig.


Måndag

Nu sitter jag i skolan igen och har haft en lektion. Det innebär att det bara är 2 lektioner kvar, en innan lunch och en efter lunch. Sedan slutar vi, 13.30. Då ska jag åka hem med Örjan så att jag slipper vänta på bussen.

Igår hade jag inte tid att blogga för jag var med Örjan hela dagen. Jag hjälpte till igen att stycka älgkött, fast det var på kvällen. Under dagen vet jag egentligen inte vad vi gjorde, myste kanske jag kan säga.

Ikväll ska jag nog inte heller hem så det blir inget blogginlägg.  

Lördag

Imorse sov jag ut, fast det var inte överdrivet länge. Bara till halv 10, det är lagomt. Imorgon blir det nog ungefär samma tid igen hoppas jag.

Idag har jag inte gjort så speciellt mycket, hjälpt till med tvätt. Sedan nu på eftermiddagen var pappa och jag och övningskörde i 1½ timme.

Ikväll ska vi bort och äta och sedan vet jag inte vad jag ska göra, det lär nog inte blir så mycket.
 
(Snurre och Simba = Tobias och Örjans katter)

Fredag

Äntligen helg! Och det ska bli så skönt att få sova ut imorgon, det har jag inte gjort på länge. För förra helgen klev jag upp halv 8 både på lördag och söndag eftersom att Örjan klev upp då. Men imorgon ska jag sova längre än så, det har jag bestämt.

Idag på skolan har det inte hänt så speciellt mycket. På svenskan ska vi skriva om en låt, jag är inte riktigt säker på om jag ska ta "Det är över nu" eller om jag sa byta. Jag vill ha en svensk låt men det är riktigt svårt att komma på någon som man tycker är lite extra bra, har ni något förslag?
Efter skolan idag gick Josefin, Sandra och jag och fikade, trevligt.

Nu ikväll har jag ÄNTLIGEN fått vara med Örjan. Jag har inte träffat han sedan i söndags så jag är jätte glad nu. Jag hjälpte dom med att stycka undan deras köttlott från älgarna om skjutit. Eller jag styckade inte utan paketerade (stavning?). Iallafall så kom jag nyss hem därifrån nu, jag kunde inte sova över eftersom att han ska upp och jaga imorgon. Men huvudsaken är att jag fick vara en stund med honom.

Ha en trevlig helg :)

(LillaCilla, en tacka som jag alltid kommer att minnas av olika orsaker. Tyvärr så blev hon dålig i somras och vi fick lov att ta bort henne. Men hon hann ju trots allt bli 10 år och det är ju rätt så gammalt för ett får)

Torsdag

Idag har det också varit en onödig dag, den här veckan har typ alla dagar kännts onödiga. På morgonen hade vi samhällskunskap och matte och sedan lunch i 2 ½ timme. Då gick Josefin, Sandra och jag ner på stan ett tag. Efter det var det gympa, men jag hade så ont i höften så jag kunde inte vara med och spela fotboll. Istället var jag i gymmet. Och sedan såg vi på en kosert i aulan. Det var en 14 årig kille från USA som skulle spela piano. Sedan var det en massa andra som spelade också, väldigt långtråkigt skulle jag vilja påstå ändå räckte det bara i 40 minuter. Fast visst, killen var grymt bra på piano men man blir så less att lyssna om det blir för länge.

Idag disskuterade jag och Josefin också om att simma någon gång på Paradis badet, men när vi sedan kollade priserna blev det inte längre lika lockande. 75 kr för en gång och om man ska simma så är man där och simmar i kanske 30-40 minuter. Så frågan är om det verkligen är värt det. Visst någon gång kan man väll lägga ut de pengarna men man gör det nog inte så ofta. Läkaren har sagt åt mig att simma vore bra för mig för att stärka upp ryggen + så är det en bra träningform för mig som inte kan göra vad som helst p.g.a värk i höften. Men vi får se hur det där blir.

Nu ikväll gör jag nada. Jag hoppas att mamma kan följa mig och övningsköra men de är inte så säkert. Sedan ska jag till fåren en sväng och sedan är det väll bara att gå och lägga sig och ladda inför den sista dagen den här veckan.

 

 


Onsdag

090909 - vad ska de betyda? För mig har det då inte varit någon speciell dag men det har det kanske varit för någon annan?

Idag har det varit en otroligt onödig dag skulle jag vilja säga. Först på morgonen såg jag på film och sedan var det elevrådsmöte som tog väldigt lång tid. Sedan lunch. Och efter det skulle vi ha klassen eftermiddag, men min klass är inte så eniga när det gäller att komma på vad vi ska göra. Men efter en massa tjafs så bestämde vi att vi skulle köra laserdone (stavning?) fast det var typ 6-7 stycken som inte skulle vara med. Strunta samma. Sedan gick vi och fikade i en halvtimme kanske och sedan fick vi sluta. Helt onödig dag som sagt var!

Nu ikväll skulle jag egentligen har varit med Örjan men NEJ så blev det inte. Men jag är van vid att bli besviken de hör liksom mitt liv till tydligen. Det är bara det att jag är fruktansvärt less på att bli det nu. Imorgon kommer jag inte att vara människan med allra bäst humör.


Tisdag

Idag har det varit en ganska så slapp dag också. Vi har haft 3 lektioner. Och vi slutade 1, ganska bra men ändå jobbigt eftersom att jag måste vänta så länge på bussen. Men ja fördrev tiden på stan.
Nu gör jag ingenting och jag vet inte vad jag ska göra ikväll heller. Se på Andra avenyn ... Och jag har ingen lust att skriva nått just nu heller så ni får klara er med ett kort blogginlägg idag.

(Ludde, mammas mosters daghund eller vad man ska kalla det)

Måndag

Första dagen på veckan började väldigt lugnt. Jag hade första lektionen i morse (Barn under första levnadsåret) och sedan hade jag hål från 9.30-12.20. Då renskrev jag pyskologin som ska vara inlämnad imorgon, åt lunch och gick med Josefin och Sandra ner på stan. Man måste ju fördriva tiden på något sätt. Sedan hade vi samhällskunskap och då pratade vi bara om demokrati och sedan slutade vi 13.30. Då gick jag och Maria och fikade på UH och pratade om våran sommar.

Nu ikväll gör jag inte så mycket faktiskt. Har räknat ihop antalet får och gjort iorning en utav pärmarna med information om dem. Om ett tag ska jag iväg till hagen och ge flaslammen mat och lägga ut en saltsten. Sedan blir det väll bara att gå och sova.

(En utav mina lastbilsbilder, inte den bästa men. Jag gillar att rita lastbilar)


Söndag

Ännu en helg är bortgjord, dom går så himla snabbt. Man hinner aldrig riktigt känna efter att man är ledig. Men så är det ju alltid så man är ganska van.

Idag på eftermiddagen kom jag hem från Kärrsjö. Det var trevligt att få följa med dit igen :) Imorgon börjar Örjan att jaga så nu framöver kommer vi tyvärr inte att vara med varandra lika mycket som förrut. Det tycker jag är jobbigt men samtidigt måste jag lära mig att vara ifrån han ett tag. Vilket är väldigt svårt när man är KÄR.
Nu har jag suttit och gjort klart samhällskunskapen som ska vara klart imorgon, fast jag tror att jag måste fylla på vissa frågor men det hinner jag nog göra imorgon på skolan, på lunchen eller så. Då tänkte jag försöka hinna renskriva psykologin också.

Igår märkte dom lammen (utan mig!). Jag var till fåren idag och skulle kolla hur det blev. Och som jag trodde så hade dom märkt väldigt mycket fel, men dom får skylla sig själva som inte väntar på mig. Nu ska jag bara försöka få ordning på alla papper så att jag har någolunda kolla på vad lammen har för nummer. Så jag måste gå iväg till grannen nu och höra lite med henne. Sedan blir det väll att duscha, packa ner saker som jag ska ha med mig imorgon på skolan och sedan väntar sängen.Lördag

Jag fick tillgång till en dator ändå. Fast jag vet egentligen inte varför jag skriver för jag har inget att skriva, haha.
Jag är i Kärrsjö och har bara umgåtts med Örjan hela dagen det finns inget mer att säga.

Fredag

Nu har jag lunch och sitter nere i biblioteket eftersom att det inte finns något annat att göra under lunchen. De är 3 lektioner kvar innan vi slutar, det känns drygt att vi slutar så sent på en fredag och att vi alltid kommer sluta sent på fredagar. Men det får man försöka leva med. Efter skolan ska Sandra, Josefin och jag gå och fika på UH. Men nästa vecka får vi bara fika en gång för annars tar alla våra pengar slut och det är ju tråkigt. Men att fika är så mysigt och speciellt när man måste vänta på bussen så länge och när man är för less för att gå omkring på stan.

Ikväll kommer jag nog inte hinna blogga något eftersom att jag kommer hem strax efter 5 och då ska jag duscha, äta middag och packa ner de sista innan jag ska fara med Örjan till Kärrsjö. Jag kommer hem på söndag eftermiddag någon gång så jag kan ju iallafall meddela att imorgon blir det inget blogginlägg men kanske på söndag, det beror på. Så nu vet ni det.

Ha en bra helg! :)

Torsdag

Nu är det bara en dag kvar innan det är helg igen, känns ganska bra :)

Igår kväll kom Mattias hit en stund med mc:n och sedan följde jag honom hem en stund innan jag for till Örjan och var hos honom en stund. (Hm, blev mycket "stunder" i den där meningen).

Idag har det varit en lite dryg dag men det har gått ändå. Torsdagar kommer alltid att bli dryga eftersom att vi slutar 15.30. Men men ...

Nu ikväll har jag varit och övningskört och det går bara bättre och bättre. Jag har också packat lite inför imorgon kväll då jag ska följa Örjan till Kärrsjö. Nu sitter jag bara här och sedan ska jag bara ta det lugnt och tänka, det känns som om jag behöver det. För jag är så sällan själv nu för tiden och då hinner jag aldrig få tänka och fundera över vissa saker. Kanske låter knäppt, men jag älskar att sitta och tänka och hamna i en annan värld. Och så är det faktiskt bra att göra det så att man får rensa huvudet lite.

 


Onsdag

Igår blev det tyvärr inget blogginlägg men jag tror att det går lika bra ändå. Igår var det en vanlig skoldag, vi slutade halv 2 så jag fick vänta ett tag på bussen. Men då gjorde jag några frågor och så satt jag vid datorn ett tag på skolan innan jag gick ner till busstation och väntade. Och då kom Örjan dit så då blev allt bra, det spelar ingen roll hur länge jag får vänta om han är med. Tiden går så snabbt då ändå så. Igår bytte jag också mitt induvidiella val. Jag kände att Aktier var inget för mig så jag och Sandra bytte. Så nu har jag självkänsla och inlärning hela HT istället. Igår kväll var jag hemma hos Örjan och där kom förklaringen till att jag inte skrev något inlägg igår.

Nu har jag lunch och sitter nere i biblioteket, det börjar bli en vana. Vi har social omsorg och medicinsk grunkurs kvar innan vi slutar. Och idag slutar vi perfekt, 14.20. Jag måste bara vänta på bussen i ca 30 minuter och det är så det borde vara varje dag. Jag kanske ska köpa ett par jeans innan jag åker hem, jag får se.
När jag kommer hem så ska jag duscha och äta lite snabbt för när Örjan kommer hem strax efter 5 så ska jag till honom igen och vara där ikväll. För imorgon kommer vi inte att träffas på hela dagen! Jag vet egentligen inte hur jag ska klara av det men som tur är så träffas vi igen på fredag kväll. Jag får väll bara försöka stå ut.RSS 2.0