Bloggen 1 år!

Idag så har jag haft min kära blogg i 1år! Jag kan inte fatta att tiden har gått så snabbt ..
Under första månaden så bloggade jag dock på bloggagratis men det var för att jag aldrig kunde fixa till kodmallen. Men i mars var jag tillbaka här igen och sen dess har jag hållit mig här :)

Min blogg kanske inte är den allra roligaste att läsa men den är egentligen till för mig själv, att jag kan gå tillbaka och kolla vad jag gjort vissa dagar och så.

Fredag

Fredag igen, och det känns väll ganska så skönt. 

Om ett tag har jag prov i läkemedel och jag kan det som jag borde, tror jag iallafall. Vi får se hur det går. Det blev inget pluggande igår iallafall för jag och Örjan var ute med skotern och trampade upp leden. Och det tog längre tid än vad vi hade tänkt oss. För det var nå fruktansvärt med snö! Jag tror att det tog 3 timmar och normalt så brukar den där svängen ta 45 minuter. Länge sedan det kom såhär mycket snö på en gång.

När jag har slutat idag så ska mamma och pappa hämta mig, Örjan och Tobias på busstation kavrt över 3 och sedan ska jag kolla efter skoterkläder, det kan behövas. Sedan ska jag hem till Örjan och äta där och sedan ska vi fara till Själevad.

Torsdag

Nu har jag slutat för dagen, känns rätt så skönt faktiskt. Nu ska jag sitta här ett tag och sedan gå ner en sväng på stan och köpa lite kläder som jag har kollat på. Igår köpte jag ett par jeans, en tjock tröja och en blus på lindex för 200 kr, riktigt billigt. Det jag ska köpa idag är tyvärr igen rea på men det går ändå, jag har ju inte köpt kläder på länge så.

Igår kväll försökte jag träna på provet i läkemedel men det gick väll inte så bra, jag hoppas att jag hinner plugga lite ikväll för annars kommer det att gå på tok. Ikväll ska jag och Örjan åka skoter också, eller det kanske inte blir så mycket att åka eftersom att vi lär köra fast några gånger med tanke på all snö som kommit. Jag tror besämt att det snart kommit 1 m, nästan.

Igår kväll blåste det ordenligt och imorse när Örjan och jag skulle till bussen så hade det drivit jätte mycket på vägen ner till landsvägen så jag hade snö upp till magen typ. Inte rikigt klokt! Hoppas på att det slutar att blåsa, om det snöar gör mindre.


Onsdag

Sitter nere i biblioteket som vanligt och fördriver tiden tills 9.50 då nästa lektion börjar. Sedan är det lunch och efter det så blir det en promenad upp på Park eftersom att jag har matlagning hela eftermiddagen. Vi ska laga potatis och purjolökssoppa, baka bröd och göra raggmunkar. Det blir säkert bra. Sedan när vi har slutat blir det väl stan tills bussen går 16.10. Om jag ska fika eller gå omkring i affärer vet jag inte....

Ikväll måste jag försöka börja att träna på provet om läkemedel men det känns drygt. Men det är bara att försöka ändå. Jag ska också rita en bild som ska vara klar tills på fredag.

Jag måste också berätta att igår fick jag ett brev där det stod: Till fröken Vecktoria Edström, Tegelhuset i Rullnäs. Lite skumt brev så man var ju ganska nyfiken när man öppnade det. I brevet var ett kort och 500 kr och på kortet stod det: Här har du ett bidrag till "lappen". Ta det lugnt i rondellen. Vem det är ifrån vet jag fortfarande inte!Tisdag

Sitter nere i biblioteket som vanligt. Jag har suttit och gjort klart hälsopedagogiken som ska vara klar imorgon. Så nu är den klar. Jag har 2 lektioner kvar idag innan jag slutar, psykiatri och medicin. När jag har slutat (14.10) så ska jag ner och handlar lite mat innan jag ska hem och så ska jag köpa bomull som jag ska testa att ha på fötterna när jag är ute, det kanske häjlper. Vem vet?.

När jag kommer till Örjan så ska vi göra en jätte god pastasallad med ost och äpplen. Sedan ska vi ut med skotern och sticka leden. D.v.s att märka ut vart leden går så att man ser det iaf den skulle snöa igen.Måndag

Återigen en ny vecka. Jag hoppas att den här veckan inte blir så dryg. På fredag har jag prov om läkemedel och jag kan ingeting så det är kanske bäst att börja plugga inför det. Innan fredag så ska jag också ha hunnit ritat en bild, det känns jobbigt. Och på onsdag ska Hälsopedagogiken vara klar.

Nu sitter jag och gör ingenting som vanligt. Jag börjar inte förrän om en halvtimme. Sedan har jag lunch 11 och efter lunch är det samhällskunskapen kvar, halv 2 slutar jag och då tror jag att jag ska stanna kvar en stund och göra lite på hälsopedagogiken. Sedan ska jag ner på stan och köpa några saker och sedan vänta på att Örjan ska sluta. Då ska vi vänta på bussen som går hem klockan 3.

När vi kommer hem så ska vi göra våffelsmet och sedan ta skotern upp till Storlidenstugan. Örjan tyckte att vi skulle fara upp dit och äta och elda. Och det tyckte jag inte var ett så dåligt förslag. Bara hoppas på att jag inte börjar frysa om fötterna. När vi sedan kommer tillbaka så vet jag inte vad vi ska göra, se på film och mysa kanske.
Vi firar att vi har varit tillsammans i ett ½ år idag! Det är inte klokt vad tiden går. Jag kan inte fatta att det redan var ett ½ år sedan. <3Söndag

Imorse sov jag och Örjan inte så länge, klockan var bara halv 9 tror jag. Vi åt frukost och åkte sedan upp till Långvattnet för att dom skulle kolla till deras stuga och så. Så vi var där till ungefär klockan 3. Sedan har vi varit hemma hos mig och ätit en riktigt nobelmiddag enligt Örjan. Men själv så vet jag inte vad jag ska ge maten för betyg, jag är ingen köttälskare precis.

Nu gör jag ingenting faktiskt och jag vet inte vad jag ska hitta på heller.

Lördag

Det var mycket trevligt igår kväll. Jag och Örjan blev jätte mätta av den amerikanska buffen på Varsvberget :) Efter att vi hade ätit så åkte vi till mammas moster och var hos hennes till klockan 9 då vi hämtade Karoline på bowlingen. På vägen hem så hade jag bett Örjan att sladda lite och köra extra varv i rondeller för att reta Karoline lite och det gick som jag ville. Hon satt i baksätet och skrek hela tiden, haha.
När vi sedan kom hem såg vi lite på tvn och åt ostkrockar och drack lite öl. Vi var inte uppe nå länge alls.

Imorse sov vi inte heller så länge eftersom att vi skulle tillbaka till Örjan. Vi for och åkte skoter upp till Storlidenstugan och grillade korv. Nått mer har vi faktiskt inte hunnit med idag. Nu sitter jag och kollar lite på datorn, om ett tag ska vi se på någon film.
Fredag

Fredag idag och det innebär att det snart är helg vilket det faktiskt inte alls känns som för den här veckan har jag knappt vare i skolan något alls. Min vecka har sett ut som följande.

Måndag: Blev det ingen skola eftersom att en buss hade kört i diket och därför blev min buss inställd. Men det gjorde inte så mycket heller eftersom att det bara var en lektion den dagen.

Onsdag: Jag var faktiskt i skolan hela dagen. Första lektionen hade jag inte så jag började inte förrän 9.50. Sedan efter lunch så hade jag matlagning uppe på Park.

Torsdag: Jag vaknar med världens huvudvärk så jag stannar hemma från skolan. Det var ett väldigt klokt val för jag hade inte orkat en hel dag.

Återigen till idag. Nu har jag haft första lektionen och nu har jag ingenting förän 11.40 efftersom att vi inte har någon bild. Så dte blir 2 ½ timmes lunch, ganska drygt faktiskt. Jag ska sitta här ett tag och sedan gå ner på stan en snabbis.
Efter att vi har haft medicin ska jag och Josefin ner på stan igen och gå på sagostund på biblioteket. Vi har en uppgift om att gå på någon aktivitet för barn och interjuva ledare och förälder. Sedan är det bara att gå upp till skolan igen och ha samhällskunskap (lämna in hemprovet så att man slipper det). Sedan 14.40 slutar jag och då ska jag vänta på att Örjan ska sluta och hämta mig. Då ska vi vänta till 17.00 för då ska vi äta festlig fredag på Varvsberget *längtar*. Och sedan måste vi stanna i stan till 21.00 för att Karoline ska åka med oss hem och hon ska bowla till då. Nu ska jag inte skriva nått mer för det har blivit ett ganska så långt inlägg..

Ha en trevlig helg! ;D


Torsdag

Imorse när jag vaknade så hade jag väldigt ont i huvudet, jag kan få sådär någon gång ibland. Jag gick ner och tog en alvedon men sedan sa Örjan åt mig att jag skulle stanna hemma från skolan idag. Han tyckte att jag inte såg ut att orka med och det hade han rätt i. Så jag sjukanmälde mig och gick och la mig igen. Efter bara några minuter så kom Örjan upp till mig och sa att han hade missat bussen och att han nu skulle måsta ta bilen. Så han satt med mig ett tag för att bilen skule bli lite varm sedan åkte han iväg. Jag somnade såklart och vaknade inte förränn halv 11 typ. Men då hade jag fortfarande ont i huvudet så jag tog en alvedon till.

Nu har jag iallafall klivit upp ur sängen och fått i mig en macka men bra mår jag inte. Hela huvudet känns som om det skulle väga dubbel så mycket och så fort jag får så snurrar det. Men förhoppningsvis så går det över någon gång nu på eftermiddagen, man kan ju alltid hoppas. Jag ska försöka göra klart alla finnjusteringar på hemprovet så att det blir helt klart och sedan ska jag se på en film. Strax före 4 är Örjan hemma igen och då hoppas jag att jag mår bättre så att jag kan följa med han på skotern ikväll.

Missade jag något på svenskan idag?Onsdag

Jag är så trött att jag inte orkar sitta och skriva något inlägg idag heller ... Tänker inte alls vara uppe nå länge ikväll, det orkar jag inte! ...

Tisdag

Jag har verkligen ingen lust att blogga idag. Jag är trött och less! Jag har inte sovit många timmar inatt. Jag är inte riktigt mig själv idag men det ordnar nog upp sig sedan, förhoppningsvis :)

Måndag

Det blev ingen skola för min del idag, så jag har fått en extra lång helg. Ganska så skönt faktiskt :)
Imorse klev jag och Örjan upp som vanligt vid halv 7, sedan klockan 7 gick vi och väntade på bussen men då ringde Tobias och sa att bussen var inställd eftersom att en buss som går tidigare på morgonen hade kört i diket och vägen skulle vara avstängd tills klockan 10. Så jag och Örjan gick bara in igen och kröp ner i sängen och somnade om. Så den här dagen har blivit/är ganska slapp.
Vad jag förstår så har jag inte missat något i skolan idag eftersom att jag för det första inte skulle ha börjat förrän klockan 10 och att vi sedan slutade 11 eftersom att vi fick jobba självständigt på samhällen, eller har jag fel?.

Nu ska jag kollar lite här och sedan försöka göra någon fråga på hemprovet. Vid 4 ska vi bort till mig och äta och sedan vara där hela kvällen + sova. Det blir nog trevligt.Lördag

Nu blir ni kanske lite förvånad över att jag skriver idag. Men det är så att internet är fixat hit till Önskanäs nu, så nu kan jag blogga även då jag är här uppe :) Idag har jag, Örjan och Tobias åkt skoter mest hela dagen. Det var lite småkallt men det gick ändå ganska bra, det var bara på slutet som jag frös om fötterna. Nu gör jag inte så mycket, kollar på när Örjan ritar.

Bergavningen igår gick bra fast det var jobbigt. Men det hör ju till. Efteråt fick vi iallafall smörgåstårta som var jätte god och allt blev som vanligt igen. Det var ingen som var ledsen under minnesstunden.

Missade jag något i skolan igår?

Torsdag

Sista dagen i skolan den här veckan för mig. För imorgon är jag ledig eftersom att jag ska på begravningen efter Örjans mamma. Inget som man längtar till direkt, det känns bara extremt jobbigt. Men det är något som man också måste ta sig igenom, det är bara så. Eftersom att det kommer bli ganska mycket folk så hinner jag nog inte blogga något imorgon. Och sedan på kvällen åker jag och Örjan upp till Önskanäs och blir där över helgen och då kommer jag inte heller kunna blogga på lördagen, vi får se hur det blir på söndag. Jag kanske hinner slänga in ett inlägg någon gång sent på söndagkväll, fast jag tvivlar på det.

Nu har jag bara en lektion kvar innan jag slutar, hälsopedagogik som börjar 14.10. Jag missar idrotten eftersom att jag ska till tandläkaren 13.00, men det gör inte så mycket för då slipper jag skridskorna. När jag har slutat idag (någon gång strax efter 3 skulle jag tro) så hämtar Örjan mig här och så åker vi direkt hem. Skönt att slippa vänta på någon buss. Det har jag gjort tillräckligt den här veckan.Onsdag

Jag känner inte för att skriva så speciellt mycket idag. Jag kan bara meddela att jag har lunch nu och sedan 2 lektioner innan jag slutar klockan 2. Då ska jag, Josse och Sandra gå och fika. Och sedan ska jag vänta på 16.10 bussen. Jag vet inte om jag åker direkt till Örjan eller om vi stannar hemma hos mig och äter, de återstår att se.

Tisdag

Nu är klockan 12.20 och jag har slutat för dagen. Vi fick sluta tidigare från lektionen, ganska skönt men nu blir det istället att vänta på bussen i 2 ½ timme men det ska väll gå på något sätt. Jag är ju ändå ganska så van vid att vänta på bussen så att.
Jag ska kolla på lite kläder, det känns som att det var ett tag sedan jag gjorde det så det kan vara kul.

Jag åker direkt till Örjan med bussen och lämnar några saker hos honom. Sedan åker vi hem till mig och äter middag och sedan åker vi nog tillbaka hem till honom igen för han har säker något som måste göras. Och jag måste prata med honom om en sak.

Igår var jag och Örjan ute med skotern efter att vi hade strykit gardinerna. Han och Erik skulle sladda leden upp till Storlidenstugan så hela kvällen gick åt till det. Jag tror att vi var hemma kvart över 9 och då drack vi chocklad och sedan var det dags att sova.


Måndag

Återigen i skolan efter 2 dagars ledighet. Det är tur att måndagar inte är allt för dryga och att vi slutar tidigt. Idag när jag har slutat ska jag ner på stan och köpa en sak och sedan ska jag vara med Örjan tills bussen går tror jag. Vi åker direkt hem till honom och är där ikväll. Jag har lovat att hjälpa honom att stryka gardiner till övervåningen så att han kan sätta upp dom imorgon då han kommer hem. Sedan vet jag inte riktigt vad vi ska göra, inget speciellt tror jag. Det blir nog en ganska tidig kväll för vi var ganska trötta imorse.

Ute skiner skolen och det är jätte skönt. Speciellt nu när det inte är så fruktansvärt kallt också. Nu är det rakt skönt att vara ute, vilket det inte var förra veckan. Synd bara att dagarna är så korta så solen är inte framme så länge.
Utmanad!

Jag blev utmanad av Sandra.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
- Gick i skolan och var med fåren.

Vad gjorde du för 1 år sedan?
- Gick i skolan var jätte mycket hos fåren.

Fem snack du gillar
1. Ostkrockar
2. Popcorn
3. Pringles
4. Salta pinnar
5. ?

Fem sånger som du kan hela texten på utantill
(En massa från singstar)
1. Eloise
2. Jag ljuger så bra
3. Främling
4. Juliette och Jonathan
5. En dag

Fem saker du skulle göra om du var miljonär
1. Köpa ett hus och flytta hemifrån
2. Köpa mera kläder
3. Spara
4. Ta körkortet (vilket jag ska göra ändå men)
5. Köpa en egen bil

Fem dåliga vanor
1. Småäter jämnt hemma
2. Orkar inte arbeta på vissa lektioner
3. Måste kolla så att jag låst dörren typ 10 gånger
4. Kliva upp för sent på morgonen så att jag får stressa
5. Klösa och riva på sår så att det aldrig läker

Fem saker du gillar att göra
1. Vara med Örjan
2. Vara i lagårn
3. Gå på hockey
4. Shoppa
5. Sitta vid datorn

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa
1. Kjolar som går ner till fötterna eller kjolar som är extremt korta.
2. Skinnkläder
3. Zebramönster, geopardmönster och liknande
4. Extremt urringade tröjor/klänningar
5. "Byxoveroll" När byxan och tröjan sitter ihop i ett

Fem favoritsaker
1. Mobilen
2. Datorn
3. Klockan
4. Lypsylen
5. Handväskan

Jag utmanar alla som vill :)

Söndag

Min födelsedag var jätte bra, den kunde inte ha blivit bättre faktiskt. På dagen var jag på skolan som vanligt och sedan åkte jag hem med Örjan vid 3. När vi kom hem så var det först middag som var riktigt god. Sedan fick jag alla presenter vilket var ganska många. Jag fick ett kort av mamma där det stod att jag skulle lyfta på sofflocket och när jag gjorde det så var hela soffan fullproppad av paket. 34 stycken! Så jag hade det jag gjorde ett tag.
Senare på kvällen åt vi tårta, banantårta, glasstårta och marsipantårta. Sedan gjorde vi lite allt möjligt, spelade singstar, pratade, såg på tvn, spelade spel osv. Och sedan vid halv 10 åt vi smörgåstårta. Så jag var riktigt mätt efteråt.

Det jag fick:
Mamma och pappa: 34 presenter som innehåll alla möjliga olika köksgrejor som kan vara bra att ha då man flyttar hemifrån någon gång.
Karoline: Köksgrejor.
Isabelle: Köksgrejor.
Örjan: En ros, ölglas och en frysen öl.
Farmor: Pengar
Morfar: Pengar
Morbror: Pengar
Madeleine: Body butter och nagellack.

Och en himla massa grattis hälsningar. Jag fick t.o.m en grattis hälsning av Jan Öberg! :O

Igår var jag med Örjan tills hans bror i Själevad. Dom skulle hjälpa honom att få ut en oljetank. Så vi for hem därifrån nån gång vid halv 5. Sedan på kvällen såg Örjan och jag på film och bara myste.

Idag gör jag inte heller så mycket. Vid halv 4 ska jag äta middag hos Örjan tillsammans med hans släkt. Och sedan ska vi på minnesgudstjänst i kyrkan klockan 6.


Fredag

Det händer bara en gång i livet att man fyller 18 år och den dagen är idag för mig :) Jag har sett framemot att bli 18 länge och nu är jag det, ganska ofattabart faktiskt.

Idag är jag på skolan och gör allt det vanliga, fryser och har tråkigt typ. Men nu har jag bara 1 ½ lektion kvar. För jag måste gå tidigare från matten eftersom att jag ska till läkaren och kolla höften. Efter att jag har varit där så ska jag försöka hinna gå på stan en stund och fixa några saker. Sedan så ska Örjan hämta mig och då åker vi direkt hem till mig och är där ikväll. Jag vet redan några som tänker komma och hälsa på. Och det kan vara bra eftersom att jag behöver hjälp med att äta upp alla tårtorna. Jag har nämligen en smörgåstårta, en banan/choklad tårta, en marsipantårta och två glasstårtor så det lär bli en massa över ;)

Trevlig helg :)¨Torsdag

På skolan igen! Fast egentligen så tycker jag att jag kunde ha fått stanna hemma imorse för det är ju så kallt ute! Såhär kallt får det inte vara, -10 räcker. Hemma var det mellan -28 och -29 imorse, på tok för kallt. Hoppas att det blir lite varmare så att det går att vara ute, nu har man ingen lust alls med det. Helst vill man bara ligga inne under ett täcke.

Igår kväll hann aldrig Örjan och jag hitta på något för han kom hem mycket senare än vad han sagt. Vilket gjorde mig besviken. Så det blev bara att duscha och gå och lägga sig när han kom hem så att vi skulle orka kliva upp idag.

Idag händer det inte så mycket på skolan. Det är två lektioner kvar innan jag slutar, idrott (som jag inte kan vara med på eftersom att jag har så ont i höften) och hälsopedagogik. Det blir roligt att börja en helt ny kurs och se hur den kommer att bli. Efter att jag har slutat så ska jag kanske gå och fika, det beror på vad klockan är. Och sedan ska jag vänta på 16.10 bussen hem.
Nu i några veckor framöver så kommer Örjan att åka buss igen eftersom att han är ute i Svedjeholmen igen. Det är bra för det är mycket roligare att slippa åka bussen själv.

Jag åker som vanligt direkt hem till Örjan och äter där sedan åker vi hem till mig för jag ska göra klart tårtorna tills imorgon. Jag lovade mamma att komma hem och göra det. Och jag förstår att hon vill ha lite hjälp eftersom att jag ska ha 3 tårtor!Onsdag

Sista dagen på jullovet, det är inte klokt vad tiden går snabbt. Jag känner mig inte så jätte taggad för att börja skolan igen men som tur är så börjar det ju lugnt med bara 2 dagar. Så det ska välll gå bra förhoppningsvis :)

Idag har jag inte gjort så speciellt mycket, gjort litegrann på hemprovet i ekonomi men jag tröttnade ganska snabbt på det så jag hittade på en massa annat istället ;) Jag hinner säkert göra det där sedan, hoppas jag iaf.

Nu gör jag inte så mycket, väntar på att Örjan ska komma tillbaka. Han är och fixar några däck just nu. När han kommer tillbaka ska vi hitta på nått, men jag vet inte vad.

Idag är det bara 2 dagar till min 18 års dag! Jag som nyss tyckte att jag fyllde 17.


Tisdag

Jag hinner faktiskt inte blogga nu, det är bara så. Jag har så mycket annat för mig som jag tycker är roligare så jag hinner inte sitta vid datorn. Men på torsdag så blir det ändrat på det för då början skolan igen och då finns det gott om tid för att sitta vid datorn på raster och luncher.

Idag har jag, Örjan, Tobias K och Tobias L varit och åkt skoter. Fast det var riktigt kallt och jag började frysa nästan på en gång så det blev inte så länge. Sedan har vi kört singstar och även hunnit med en sväng ner till stan för att Tobias K skulle köpa startsnöre till skotern som han drog sönder igår.

Nu ikväll vet jag inte riktigt vad vi ska göra det återstår att se :)

Lördag

Nu är det precis en vecka sedan jag skrev något inlägg. Men som jag berättade så har jag varit i Önskanäset med Örjan och där finns det inte internet ännu så jag har inte kunnat blogga. Men igår kom vi hem igen så nu kan jag sitta vid datorn igen (om jag har lust vill säga). Jag tänker sammanfatta lite kort vad jag har gjort under dom här dagarna.

Lördag 26/12:
Jag var med Örjan på dagen och på eftermiddagen åkte vi till hans morbror och åt middag där. När vi sedan kom hem igen åkte vi direkt upp till Önskanäset.

Söndag 27/12:
Vi firade jul hos Örjans pappa eftersom att dom hade varit i fjälls på julafton. Vi fikade och delade ut juklappar och bara umgicks.

Måndag 28/12:
Örjan, jag och Tobias åkte in till stan för att Tobias skulle köpa en X-box och Örjan skulle köpa en kamera. När vi åkte hem så köpte vi pizza :)

Tisdag 29/12:
Vi tog det bara lugnt mest hela dagen. Örjan och jag gjorde piroger till middag. Och på kvällen bakade jag 3 sorters kakor som Jakob ska ha då han fyller år på söndag. Örjan döpte kakorna till Snodda mockarutot, Knapriga kolaskorpor och Drömtårta.

Onsdag 30/12:
Vi gjorde inte inte så mycket här heller. Resten av min familj åkte till Borlänge och är där över nyår.

Torsdag 31/12:
På dagen var vi ute och åkte lite skoter. Sedan åt vi middag hos Örjans farmor och farfar och sedan var vi bara hemma resten av kvällen och inväntade 12 slaget.

Fredag 1/1:
Vi tog en ganska så lång sovmorgon. Sedan åt vi frukost och åkte hem igen.

Idag gör jag inte så speciellt mycket, Örjan är ute och trampar skorterleder och jag sitter hemma hos honom och väntar. Vid 1 ska vi bort till morfar och uppvakta honom eftersom att han fyller 79 år idag.

RSS 2.0