Måndag

En ny vecka igen, man känner sig väll inte direkt så laddad men det är bara att försöka stå ut. Det som är jobbigast är att man jämt slutar tidigare från alla lektioner och blir ledig så länge. Och här på skolan finns det ju inte allt för mycket att hitta på.

Idag slutar vi iallafall tidigt, 13.30. Det är skönt, men ändå väldigt drygt eftersom att jag måste vänta 1 ½ timme på bussen. Men jag är van med det, tyvärr. Örjan ska följa mig direkt hem från skolan idag och jag kan bara hoppas på att han ska sova över också, men man kan aldrig vara säker när det gäller han för helt plötsligt kan han komma på nått annat som han måste göra. Typiskt!

(Örjan och jag i lördags)
 

Söndag

Idag har jag inte gjort så speciellt mycket faktiskt. Farmor har varit här hela dagen så jag har umgåtts med henne bl.a. Och så har jag varit i lagårn en sväng :O Jag har inte varit där på över 5 veckor, det är ofattbart men sant. Och där hade det väll hänt några saker. En av mina favorittackor hade dom tagit bort för ett tag sedan (LillCilla) tackan som jag alltid kommer att minnas. Men hon var gammal och sjuk så det var bäst för henne att få dö. Sedan så hade han även tagit bort 5-6 lamm som inte var nått att spara på. Exakt vilka det var har jag inte kollat upp än, men jag kanske gör det sedan. Jag vet iallafall att Ängla, Önska, Yatzy, Steffy och Xtra var borta. Okej det var ju 5 stycken så jag kanske vet vilka det var ändå, haha.

Nu väntar jag på att Örjan ska komma hem, han är och kollar på nått älgpass. För sedan ska jag och pappa hem till han och hämta honom för han ska sova hos mig inatt :)

(Fåren på bilden är inte grannens. Men dom var lika snälla och tama)
 


Lördag

Idag var jag med Örjan på Sandras dop i Norrfors kyrka. Det var kul :) Det var mycket fika efteråt men det mesta av det tålde jag såklart inte, men jag överlevde ändå.

På kvällen for jag och fiskade med Örjan och Mattias fast det blåste så mycket så det blev bara en kort stund. Sedan for jag hem och gick bort till föreningens bagarstuga eftersom att det var surströmmingsfest där. Mycket mer har jag inte att säga.

(Mattias familjs katt Moije som är uppe på traktorn, höjdrädd? Nej!)

Fredag

Nu är det helg, rätt så skönt faktiskt. Första veckan i skolan efter sommarlov brukar vara rätt så jobbig eftersom att det inte är så många "riktiga" lektioner och så är man bara trött och less. Den här veckan som varit känns rätt onödig måste jag säga för det känns som att mer än halva tiden har man varit ledig och inte haft nått att göra. Men men, nu är det iallafall helg och man slipper kliva upp klockan 6 på mornarna,

Idag slutade jag sent, det kommer jag tyvärr att göra varje fredag så jag måste ta 16.10 bussen hem. Lite tråkigt, på fredagar vill man ju helst komma hem tidigare än andra dagar. På sista lektionen idag hade vi samhällskunskap och lärarn är ganska kul för halva lektion gick åt till att ropa upp alla. Haha, sjukt. Men det var faktiskt lite kul. Och så måste jag berömma mig själv för jag pratade nästan ingenting på mattelektionen idag och jag jobbade faktiskt bra :) Men det var tack vare att jag lyssnade på musik, kanske bäst att forsätta med det?

Nu ikväll ska jag packa ihop lite kläder som jag ska ha imorgon och sedan ska jag vänta på att Örjan kommer hem från skjutningen så att jag kan fara hem till honom, jag ska nämligen sova över där i natt med för jag ska följa med han på dop imorgon :)


Ha en bra helg allihop! :)
Torsdag

Vad ska jag egentligen skriva? Att jag har lunch och sitter nere i bibioteket som jag gjort sedan jag började skolan i tisdag och det lär väll fortsätta såhär?

Igår kväll for jag till Örjan för att hämta hem några kläder men det blev att jag stannade där hela kvällen ändå, haha. Men jag sov faktiskt inte över den här gången. Efter skolan idag så ska jag åka direkt hem till han igen och då sover jag över också. Det var inte så ovanligt men det blir så när man är fruktansvärt kär. Jag måste nog säga att det snart börjar kännas som om jag bor hemma hos honom för jag är mycket oftare hemma hos honom än vad jag är hemma hos mig själv. Men så kan det bli.

Ikväll hade jag egentligen tänkt gå med mamma till grannen eftersom att han fyller 40 år idag. Men sedan ångrade jag mig. Visst det hade varit kul att gå och uppvakta honom och även träffa några av mina släktingar från Småland som kommit upp för att uppvakta honom. Men någonting inom mig gör så att jag inte väljer det här alterativet, fråga mig inte varför. 

Nu vill jag att klockan ska bli 12.50 så att vi kan börja. Vi har idrott men vi ska bara prata om betyg och sånt så antagligen kommer vi få sluta tidigare och då är det bara att vänta på nästa lektion som börjar 14.10. Och efter den lektion är det bara till att vänta igen, på bussen. Mycket väntande blir det när det är skola och det är ganska jobbigt men tyvärr något som man får leva med. Nä, nu ska jag inte skriva mera idag. Återkommer imorgon med mer ointressanta saker, håll ut :) 


Onsdag

Fy vad jag är trött och less. Nu sitter jag nere i biblioteket och har lunch till halv 1, ganska drygt att måsta ha lunch så länge. Sedan har vi en lektion och sedan slutar vi. Så då blir det att gå på stan igen tills att bussen går hem 14.55. Och idag ska jag för en gångs skull åka hem, inte till Örjan (ovanligt jag vet). Fast jag tror att jag ändå måste hem till han en sväng och hämta några utav min kläder som jag har hos honom. Men det blir isånafall bara en snabbis.

Ikväll har jag också bestämt att jag ska gå och lägga mig tidigare än de andra kvällarna. Igår blev det på tok för sent, men det är sånt som man får leva med ibland.


Tisdag

Nu sitter jag i skolan och har lunch. Det känns inte allt för bra att vara tillbaka här. Men nu är det bara en lektion kvar och sedan slutar jag (13.30) och då ska jag ner på stan och fika med Josefin och Sandra, det var ju som sagt var ett tag sedan. 
Sedan åker jag med 5 i 3 bussen hem med Örjan och åker direkt hem till honom, trevligt :) Vi har varit tillsammans i en månad idag, det kan vara värt att nämna :) 


Måndag

Förlåt att jag inte har skrev något inlägg igår och på lördag men jag har varit hos Örjan och då har jag inte sutti vid datorn Det har iallafall inte hänt nått speciellt så det finns ändå inget att berätta.

Idag är det sista dagen på sommarlovet, känns väll inte allt för bra men man kan inte gör nått åt det. Den här sommaren har gått snabbt (fast det gör väll alla sommarlov?) men det har också varit en mycket bra sommar. Vissa saker har ju som sagt var förändras. För det första så har jag ju nästan slutat vara i lagårn, jag kanske har varit där 5 gånger i sommar. Tänk 5 gånger på så många veckor! Det är inte normalt för att vara mig. Och för det andra har jag blivit tillsammans med Örjan, det är också en stor förändring att helt plötsligt ha en kille :) Men mycket bra.

Här är de jag gjort i sommar, ja exakt allt kan som jag gjort kan jag ju inte skriva. Förtom allt det där har jag badat, fiskat, umgåtts med folk, jobbat och latat mig.

10 juni - Då var min sista skoldag i OP1. Eftersom att jag tog ledigt på själva avslutningsdagen så fick jag en extra ledig dag.
En utav dom bästa korna (Jenny) dog också den här dagen.
 
11 juni - Jag, Mattias, Henrik och Fredrik var och kollade på när 6:orna spelade brännboll mot lärarna. Och så var jag på Isabelles avslutning på kvällen.
 
12 juni - Jag jobbar min första dag på Gideå kyrkogård.
 
19 juni - Midsommar firade jag med några släktingar från Stockholm. Och senare på kvällen fiskade jag med Mattias.
 
24 juni - Jag badade för första gången iår. Och så hoppade en kviga (Unni) ner i göseln och fasnade.
 
27 juni - Jag lämnade in min mobil eftersom att en kant hade lossnat.
 
3 juli - Jag jobbade min sista dag och fick sommarlov på riktigt.
 
4 juli - Jag var med min familj och fikade en massa kakor på Hembygdsgården.
 
5 juli - Min kära ko Simone kom ut på grönbete

6 juli - Jag var i Umeå och shoppade
 
8 juli - Mamma fyllde år så vi åkte iväg till Näske krog och åt och sedan spelade vi minigolf.
 
12 juli - Jag, Mattias och Fredrik åkte omkring med mopparna och kollade på gamla hus.
 
15 juli - Jag, Mattias och Fredrik åkte med mopparna ner till stan för dom skulle köra cokart. Sedan spelade vi minigolf och åt. Och åkte omkring lite här och där i stan.
 
18 juli - Jag var på Åsele marknad.
 
19 juli - Jag hämtade hem min rätta mobil igen.
 
20 juli - Jag följde med pappa till Rundvik och åkte traktor och lastbil med Erik där.
 
24 juli - Isabelle fyllde 13 år. Och bäcken i Bölen svämmade över, det var vatten överallt.
 
25 juli - Jag och Örjan blev tillsammans <3
 
30 juli - Jag och Karoline var till stan och köpte en massa onödiga saker.
 
1 augusti - Örjan fyllde 18.
 
5 augusti - Farmor fyllde år.
 
8 augusti - Jag var på Modos ispremiär med Örjan.
 
10 augusti - Jag följde med Örjan till Kärrsjö och stannade där i 5 dagar.


Fredag

Idag har jag varit i stan hela dagen känns det som. Mitt på dagen var jag dit med Örjan för han skulle hämta hem Tobias och så skulle dom handla. Sen kom jag tillbaka hem runt 2 tiden. Och sedan vid 4 tiden åkte jag + familjen ner till stan igen. Vi lånade en bil över helgen som vi kanske ska köpa. En nästan likadan som vi har, bara att det är en annan färg och en annan årsmodell. Sedan åt vi i stan, fast jag kände ingen smak alls för jag är så ordenltigt förkyld nu. Hoppas på att det blir bättre :)


Ha en bra helg!

På bilden är våran bil som vi lånar nu över helgen. Våran egna bil ser likadan ut bara de att den är blå.


Torsdag

Idag har jag varit med Örjan hela dagen och gjort allt och inget. Och så har jag haft snuskiga fantasier hela dagen, haha. Jag vet inte varför ... Jag börjar väll bli konstig.

Igår testade jag för första gången Voltacare, ett värmeplåster som ska sättas fast där man har värk och som värmer upp till 40 grader. Jag testade att klistra fast det i nacken. Men för det första så lossnade det typ, så jag fick klistra tejp runt om. Och för de andra så fungerade det inte så bra. Och det skulle sitta på i 10 timmar. Nej det var verkligen inte värt det. Det var bara klumpigt att ha på sig och så kostade det ju trots allt 50 kr för 2 plåster! Jag rekommenderar inte dem men det är mycket möjligt att det fungerar för någon annan.

Jag orkar faktiskt inte skriva så mycket mera idag, så ni får nöja er med detta. Bye bye äppelpaj :)Onsdag

Igår var jag som sagt var hos Örjan hela dagen och det har jag varit idag med. Iallafall till halv 4. Vi har varit ute och gått och hjälp till lite hemma hos honom.

Sedan for jag hem för vi skulle till farmor och äta. Det blev kyckling, potatis, morotsstuvning m.m. Och till efterrätt blev det blåbärspaj :)Nu gör jag inte så mycket, tänker sitta här och läsa bloggar och sedan är det väll bara att gå och lägga sig. Man måste börja vända på dygnet nu igen.


Tisdag

Bara en vecka kvar till skolan, känns lite smådrygt men det är sånt som man får leva med.

Idag är jag hos Örjan som vanligt och hjälper till lite. Jag kommer antagligen att stanna här ikväll också och kanske sova över, jag vill det iallafall :) Så jag har inte så mycket att skriva.

Jag måste bara berätta ...

Jag måste bara få berätta att jag kommit på att jag har ett väldigt bra liv. Jag skulle aldrig vilja byta det med någon annan! De som gör mitt liv så bra är:...

Min familj - Vi ställer upp för varandra och kan prata med varandra om allt. Nog för att jag ofta är väldigt less på mina syskon men jag älskar dem otroligt mycket ändå innerst inne. Mina föräldar är inte skilda. Min familj gör mycket tillsammans. 

Mina övriga släktingar - Hit räknas morfar, farmor och alla andra nära släktingar. Morfar och farmor ställer alltid upp på det mesta och är hur snälla som helst. Det kunde bara ha varit lite bättre om mormor och farfar fortfarande hade varit i liv också, men tyvärr så får man räkna med att man inte kan ha alla till hands. Mina övriga släktingar som t.ex mina tremänningar har jag mycket kontakt med och jag har hur kul som helst med dem.

Mina vänner - Jag har både kill och tjejkompisar och det är jag väldigt glad över. Dom nära vännerna jag har är jag väldigt rädd om. Alla gör mitt liv ännu bättre.

Att jag bor på landet - Jag skulle ALDRIG flytta till stan frivilligt utan någon anleding, det är sant. För jag skulle inte trivas en minut där. Jag älskar tystheten och friheten här ute på landet. Jag kunde aldrig har bott på ett bättre ställe.

Lagårn och mina grannar - Nog för att jag inte har varit där så mycket i sommar men. Den finns där om jag vill. Djuren gör mig lycklig och på bra humör. Det är en stor del utav mitt liv att få vara med korna och fåren, jag skulle aldrig ha klarat mig utan dem. Och det är tack vara att mina grannar är så snälla att dom låter mig få vara i deras lagård.

Hockeyn - Att få gå på hockey är verkligen glädjegivande. Det är nått med hockeyn som man blir glad av, speciellt när Modo vinner. Helt underbart.

Skolan - Jag älskar inte skolan. Men jag trivs med att jag går omvårdnad. Klassen är för det mesta bra. Nolaskolan är helt klart den bästa skolan jag gått i.

Örjan - På sista tiden har en ny person kommit in i bilden. Jag har alltid velat ha en kille och nu har jag äntligen skaffat mig en. Och jag är så otroligt kär att det inte går att beskriva. Mitt liv var bra innan han kom in i bilden och nu har han gjort det till ett jätte bra liv

Jag är helt klart en utav dom lyckligaste personerna i världen :D Jag hoppas att det alltid kan vara såhär!

Söndag

Nu är snart den här veckan slut också och det innebär sedan att det bara återstår en endaste vecka av sommarlovet. Men det är så det är. Man tycker ju alltid att sommarlovet går fort även fast det varar i 9-11 veckor. Första dagen på sommarlovet känns det som en evighet tills skolan börjar men tiden går så otroligt snabbt. Och som tur är går ju faktiskt tiden nästa lika fort när man går i skolan också. Jag är säker på att man knappt hinne blinka förrän det är jullov, eller okej då höstlov. Igår kollade jag mitt nya schema och jag tycker faktiskt att det inte var så dåligt. Jag hade förväntat mig att vi skulle sluta sent varje dag. Nog för att jag gärna hade slutat tidigt på torsdag och fredag istället men så är det. Jag hinner iallafall med den tidigare bussen på mångdag och tisdag och kanske på vissa onsdagar :) Och det får jag vara glad över. Så för en gång skulle klagar jag inte!

Igår var jag med Örjan hela dagen och idag är jag också med han. Så nu sitter jag vid hans datorn och tar en utav hans bilder. Sedan ska vi hem till mig och äta. Om ni undrar varför det ibland blir lite blogginlägg så beror det på att jag är med han och då har jag faktiskt inte tid att skriva. Till Josefin ska jag också säga att Kärrsjö ligger 1 ½ mil från Trehörningsjö så nu vet du att det ligger väldigt långt upp i skogen.


Fredag

Den här veckan har jag varit i Kärrsjö med Örjan så det är därför jag inte har kunnat skriva något blogginlägg i veckan. Deras internet där fungerade inte. Men så kan det vara ibland. Jag åkte iallafall dit på måndag morgon, Örjan skulle vara barnvakt åt sin lillebror och då ville han att jag skulle följa med. Det var mycket trevligt :)
Nu ikväll ska han komma hit och då ska vi fara och fiska tror jag. Mysigt!

Onsdag

Om ni undrar varför jag inte har tid att skriva något så är det för att jag inte är hemma. Kommer hem igen den 14/8 :)

Fredag

Idag gör jag inte så mycket, men man behöver väll inte göra nått varje dag. Jag har bara sutti framför datorn skulle jag vilja påstå. Men så kan det vara ibland. Jag sitter och tänker på att jag längtar tills imorgon då det är Modos ispremiär. Otroligt vad tiden går snabbt, hockeyn är snart igång. Och det är klart att jag längtar väldigt mycket dit men det innebär också att det börjar bli höst! Jag kan inte påstå att jag gillar hösten så speciellt mycket. Jag får typ panik. Jag hatar verkligen att det blir mörka kvällar igen, att det blir kallt igen, att skolan börjar igen och att det är nästan ett helt år innan nästa sommar kommer .... Våren är mycket mycket bättre.
Gillar ni hösten?

"En bra hockeyspelare spelar där pucken är. En suverän hockeyspelare spelar där pucken kommer att hamna"Torsdag

Visst är det skönt när det är sol och varmt? Sånna här dagar får det gärna vara flera av. För det finns inget roligare än att vakna upp och se att solen skiner.

Idag har jag städad typ hela huset känns det som men det måste göras. Och den här gången var det min tur och då är det bara till att göra det. Så enkelt är det. Nu är jag iallafall klar så nu tänkte jag sitta här och läsa lite bloggar och sedan ska jag ut i solen.

Ikväll ska jag ut och fiska med Örjan igen tror jag. Igår nappade det inte så värst mycket. Jag fick en liten aborre det var allt. Hoppas på bättre tur idag :)Onsdag

Imorse vaknade jag vid 12 någonting, eller jag vaknade väll vid 10 men eftersom att Örjan sov över blev det inte att vi klev upp förrän tolv. Det är så trevligt att bara ligga och mysa en stund. På eftermiddagen åkte vi iväg till farmor eftersom att hon fyller hela 88 år idag. Hon fick en ljuslykta av mig med hjärtan. Och vi blev bjudna på smörgåstårta, kakor, bullar och marängtårta. Man var ganska så mätt när man åkte därifrån.

Nu har jag nyss ätit och snart ska jag och Örjan iväg och fiska om det inte börjar regna så. Och sedan blir det väll att jag stannar hos honom i natt. ♥


Tisdag

Jag har en ny design igen som ni kanske märker. Jag vet inte riktigt om jag blev nöjd men nu får det vara såhär ett tag iallafall. Det tar faktiskt en väldigt lång tid att fixa bloggen har jag märkt och därför vill man gärna inte göra om bloggen allt för ofta. (Sandra, Josefin och Madeleine om ni undrar så är era länkar under kategorin länkar nu igen)

Imorse sov jag "bara" till 10. Visst det berodde på att Örjan sov över här och han skulle hem så vi var tvugen att kliva upp. Så kan det vara ibland.

Idag har jag mest bara suttit framför datorn och fixat bloggen. Jag borde väll egentligen vara ute, men det fanns inget att göra så då orkade jag inte. Jag var tvungen att fara till kohagen en sväng också eftersom att en ko hade rymt, inte vilken ko som helst heller. Det var Simone! Men hon ville ju såklart inte gå tillbaka in i hagen. Så det slutade med att hon fick gå tillbaka samma väg som hon kom ut. Genom vattnet där stängslet tar slut!

Ikväll ska jag bada, eller ska och ska jag vill! Hoppas att jag får min vilja igenom :)


"Gör som havet - våga"


Nej, det är inte min hund. Men jag skulle bra gärna vilja ha henne. Hon heter Shakira och är min pappas kusins hund. Hur söt och snäll som helst. ♥


Hur blir man den man är?

Jag brukar ofta sitta och fundera när jag har tråkigt eller när jag inte kan göra nått annat. När jag inte kan sova eller när jag sitter på bussen kommer många funderingar fram. Och en sak som jag funderar mycket över är hur man blivit den man är. Och det finns nog en förklaring till det mesta. Jag tänker berätta lite om hur jag blivit den jag är, en sak varje dag hade jag väll tänk tills att jag har berättat allt. Läs om ni vill och ge mig gärna tips på vad jag kan skriva om.

Varför gillar jag att vara i lagårn och hålla på med djur?
Svar: När jag var liten hade min mormor och morfar djur (tjurar och grisar) och morfar började ta med mig till lagårn. Jag insåg väll då hur kul jag tyckte att det var. Sedan bodde jag typ hos dem. Morfar lät mig också få göra saker i lagårn, han var aldrig rädd att låta mig prova på nått. Det var nog därför att jag tyckte det var så kul också. Och ju mer jag var där desto starkare blev mitt intresse för djuren. När sedan morfar slaktade sista tjuren 1997 var jag ju tvungen att hitta en annan plats att vara på. Och då var det ju bra att min granne hade fåren då för det var då jag började vara där. Och när han sedan skaffade kor 1999 blev det ju bara ännu roligare att vara där. Jag tror att intressen som växer fram när man är liten aldrig går ur en. En del finns alltid kvar inom en.


Jag vill också jätte gärna höra eran historia! :)


Måndag + helgen

Under helgen har jag inte haft tid att blogga något, tyvärr. Men jag tänkte sammanfatta min helg lite kort nu. Jag har nämligen bara varit med Örjan hela helgen :) På fredag kväll for jag hem till han och sov över. För på lördagen fyllde han 18 så jag var där hela dagen då. Och sen på lördag kväll vid 9 for vi hem till mig. Och igår gjorde vi inte så mycket, lata oss kan man väll säga :) Men det var iallafall en mycket trevlig helg :)

Idag gör jag allt som jag inte har hunnit göra under helgen. Jag har hållit på med tvätt, varit en sväng till lagårn, fixat till lite i min garderob och nu sitter jag och kollar vid datorn. Senare ska jag iväg till Simone för hon fick en ny hage igår så jag måste dit och titta hur hon har det :)

"Bättre att dricka upp mjölken än att äta upp kon"

Koftan på bilden köpte jag i stan i torsdag och jag är så kär i den! Jag tror rakt att jag måste köpa en till fast i en annan färg :D Jag längtar så mycket tills att jag ska använda den :) (I verkligheten är den mer lila tror jag, såvida jag inte är frägblind)

 

Söndag

Jag orkar tyvärr inte skriva något just nu .. återkommer kanske imorgon eller när det annars passar för mig :)

RSS 2.0