Tisdag

Idag har jag jobbat 6.45-16.00. Fast på eftermiddagen var jag i Gideå på en utbildning om läkemedelshantering.
Sedan när jag kom hem gick jag till lagårn. Och där var det lite kaos. Jag orkar faktiskt inte förklara och dessutom så intresserar det inte er. Jag kan bara säga att det handlade om 3 lamm som förväxlats med tackorna. Ingen visste vilka som hörde ihop, men efter lite jobb så har det väll fixat sig ... eller ja det kanske jag inte ska säga för 2 av lammen är döda nu. Så kan det gå.

Och jag nu känner jag att jag har så mycket att ta itu med :/ Först och främst så måste jag ha pratik nästan varje dag (det är kul, jag klagar inte över det) och så har jag lagårn som det som sagt är väldigt mycket med nu. Den tog mycket av min tid förut i vinter men nu tar den ännu mera tid för mig. Och på det har jag läxor som jag typ glömt bort. Praktik uppgift som är om arbetsmiljön och traditioner och så är det en interjuv som jag ska göra. Och sedan är det så att jag har prov efter påsklovet i demens, men det skiter jag i nu för alla böcker är ändå i skolan ;) Och kan någon människa säga vad vi mer har? Jag har glömt, vilket jag inte brukar göra. Men de kanske är ett tecken på att jag har så fruktansvärt mycket att göra just nu.

Imorgon jobbar jag 7-16. Och direkt efter ska jag mamma och pappa till stan och gå handledarutbildning så att jag kan börja övningsköra. Visst det är bra, men jag har inte tid att göra det imorgon!!

Snart blir jag helt galen. Det kryper myror i benen för att jag har så mycket att göra och då blir det nästan så att man inte gör något av det man BORDE göra. Som att sitta här och blogg nu borde jag nog egentligen inte göra .. Bäst att ta itu med något nu innan det är dags att gå och dra sig tillbaka ...

Måndag

Jag ska bara säga en sak och det är att jag inte alls vill fara och jobba idag. Jag vill mycket hellre stanna i lagårn för innan jag hinner komma hem ikväll har säkert det hunnit komma en massa lamm. :P

Men nu är det som det är.


Söndag

Snart är helgen slut, igen! Men det kommer ju nya som tur är. Men för mig dröjer det ett tag för nästa helg jobbar jag. Och sedan är det ju lov och då räknar jag in helgen i lovet ;) Jag kan faktiskt inte fatta att det snart är påsklov, tiden går för snabbt ibland även fast det är skönt att det här läsåret snart är slut.

Igår hade jag det trevligt på tackokvällen även fast det bara blev att sitta och äta och prata men det är ju också trevligt :D
Och för att jag höll i den där kvällen fick jag en blomma av föreningen som antagligen kommer att dö men det skiter jag i. Jag lyckas ändå alltid ta dö på blommor, t.o.m kaktusar. Då kan ni tänka er hur duktig jag är på att vattna :P

Igår kväll blev det också lite konstigt med tiden eftersom att vi ställde om klockan i natt. Så man tappade en timme ... Men det konstiga var att jag inte alls sov särskilt länge imorse. Jag vet inte vad som hänt med mig. Men antagligen är det väll för att jag vet att jag måste gå till lagårn och kolla xD Tidigt imorse hade det kommit ett lamm, Qvinton. Som tackan inte tar hand om, hon är dum tycker jag.
Idag ska jag gå till lagårn igen och så ska jag svara på Madeleines brev, jag har börjat lite redan. Och ikväll ska jag gå till lagårn igen (haha) för jag ska hjälpa till att ge dem kraftfoder, det har jag lovat.

Lördag

Idag har jag bara förberett allt som skulle göras inför tacokvällen ikväll :) Hackat grönsaker, dukat, packat ihop sake som behövs o.s.v :P

Nu ska jag strax gå och göra lagårn så att den är gjord och sedan blir det att dusch och byta om. Och sedan fixa det sista innan 19.00 då allt börjar. 19 personer blir vi!

Jag glömde att säga igår: Ha en trevlig helg :D

Torsdag & Fredag

Under torsdagen hände det inget speciellt så det var därför jag inte skrev igår.

Idag var jag ledig men jag klev upp 8 ändå för jag och mamma skulle iväg till stan och handla inför tacokvällen imorgon. Det blev ganska mycket tacosaker, haha!
Efter att vi hade handlat åkte vi på Ö&B och köpte plast tallrikar, glas, assietter .... och godis för 3,90 :D Det brukar inte finnas där men nu gjorde de det. Och det var bra och gott godis, jag lovar.
Sedan så var jag på skokanonen och köpte nya stövlar (till lagårn) för dom jag har nu har gått sönder så jag blir blöt när jag går i snö eller vatten :S Det fanns dåligt med fodrade stövlar där nu, men så hittade jag ett par röda för 200 kr. Och det spelar ju ingen roll vilken färg dom är huvudsaken att dom är hela och billiga för jag nöter ut dom så fort.

När jag kom hem har jag inte gjort så mycket, varit i lagårn. Och så ska jag såklart dit ikväll med!
Till Josefin och Sandra: Snart kan ni komma och hälsa på mig för nu finns det lamm och då fattas det bara kalvar men dom kommer snart också :P


Och så kan jag meddela att på onsdag ska jag, mamma och pappa gå och fixa så att jag kan övningsköra! 


Onsdag

Inatt har jag inte sovit bra! Jag har vaknat till och från hela tiden av att jag har haft ont i magen :S Och när väckarklockan ringde 5.30 sov jag som bäst och hade ingen större lust att kliva upp ....
Men dagen har ändå gått fort och det är jag tacksam över, bara en dag kvar och så helg :D
Idag gjorde vi våfflor till alla boende eftersom att det är våffeldagen och det som blev över fick vi personal, jag är inte så jätte förtjust i våfflor men jag åt en iallafall. Och ska jag äta en ska den vara kall och mjuk.

Nu är det så att jag inte har något mera att berätta ... :P

Tisdag

Idag har jag varit ledig. Men jag har inget att berätta som intresserar er för jag har varit i lagårn HELA dagen. Det finns så otroligt mycket att göra där nu när det är lammning. Man ska se till så att alla lamm får mat och mår bra. Tackorna ska kontrolleras dagligen så att dom exempelvis inte får juverinflammation. De ska flyttas och byggas hela tiden och så ska man se till dom som håller på att lamma. Och på det är de alla andra sysslor som görs året om, utfodringen och det.

Imorgon blir det jobb igen 6.45-16.00 ... och samma sak på torsdag. Sedan har jag helg :D

Måndag

Åh vad jag är glad att jag är ledig imorgon, det känns så bra :D Idag började jag 6.45, jobbigt men det är mycket bättre att jobba dag tycker jag för då hinner man med annat också. När man jobbar kväll blir det bara att man sover bort den mästa tiden.
Idag fick jag ta blodsocker på en vårdtagare ... blod blod blod. Haha, nä inte alls!

När jag kom hem åt jag och gick sedan till lagårn. Syster lammade medans jag var där, ett bagglamm som ska heta Nemo :)
Efter att jag varit i lagårn och efter att jag duschat for mamma, jag och Isabelle till Isabelle´s kompis som fyller år idag och uppvacktade henne. (konstig mening? jaja) Så där vart vi ett tag.
Nu ska jag bara ta mig en macka och sedan gå och lägga mig, jag är fruktansvärt trött. God natt!

Söndag

Idag är det söndag hela dagen ... för mig betyder det faktiskt inte att helgen är slut eftersom att jag jar jobbat. Jag jobbar idag och imorgon och sedan är jag ledig på tisdag :) Och det bästa av allt är att jag sedan bara jobbar onsdag och torsdag och sedan har jag en lång helg :D

Idag kommer jag inte att göra så mycket, jag har varit i lagårn och ska dit en gång till innan jag ska fara.

Vad tråkigt det blir här i bloggen när man har praktik för det finns inte så mycket roligt att berätta då .. hm?

Lördag

Idag har jag inte så mycket att berätta eftersom att jag har jobbat hela dagen. Klev upp 5.30 och har sedan jobbad från 6.45-16.00 :)
Jag tycker att praktiken går bra och det är roligt, kanske för att jag har en bra handledare och alla andra i personalen är mycket trevliga. Men visst är det lite jobbigt att kliva upp på mornarna, men det går. Imorgon får jag sovmorgon :D

Efter maten gick jag till lagårn och imorse hade Melina lammat ett litet bagglamm som hon inte ville ta hand om från början. Antagligen så fattade hon inte att det var hennes eftersom att det är första gången hon lammar. Men nu ikväll fick Milton som han heter, äta. Så förhoppningsvis kommer det gå bra :)

Nu ikväll ska jag inte göra så mycket, se på tvn (robinsson?). Men jag ska också gå till lagårn igen och "övervaka!.


Torsdag & Fredag

Igår var jag ledig hela dagen, ganska skönt :) Men dagen försvann väldigt snabbt.
Mamma och jag åkte på Bäcklunds i Husum för att kolla lite på rean. Jag hittade arbetsbyxor som det var 40% rabatt på :D Så jag köpte 2 st för 600 kr, mycket billigt!
Sedan var jag i lagårn, men det hände ingenting där igår.

Idag ska jag inte göra så mycket innan jag ska fara och jobba. Börjar 2. Sedan så blir det jobb hela helgen så jag hoppas att fåren håller sig lugn, inga lamm i helgen tack.
Om ni undrar varför jag inte bloggar varje dag så är det för att min tid inte räcker till just nu. Jag jobbar, har fullt upp i lagårn, håller på att planera inför tackokvällen nästa lördag och så orkar jag helt enkelt inte med datorn så mycket.

Ha en bra helg :)

Tisdag & Onsdag

Igår hade jag varken tid eller ork att vara vid datorn så därför bloggade jag inget igår. Tråkigt va? Men nu har jag fått krafter igen.

Igår jobbade jag hela dagen och det har jag gjort idag också. Så nu är jag ledig imorgon :D Det är mycket skönt och uppskattat fast jag tycker det är kul att jobba :)

Igår kväll vart Mia lammsjuk så jag stannade hos hennes hela kvällen typ. Vid halv 9 fick hon ett jätte sött tacklamm som ska heta Lova. Hon är svart/grå med ett vitt huvud. Och runt ögonen har hon svarta ringar. Tänk på en panda :P Idag var det alldeles lugnt i lagårn och jag tror faktiskt att det kommer vara det hela helgen. Lika bra det eftersom att jag ändå jobbar.

Nu ska jag se på Andra avenyn som jag tyvärr missade igår ..

Måndag

Första dagen på en ny vecka ... Och den här veckan är jag bara ledig en endaste dag och det är på torsdag. Alla andra dagar måste jag jobba.

Idag blev det inga skidor eftersom att de typ regnar ute och det skulle antagligen bara klippa under skidorna. Så det får blir en annan gång, nästa år kanske? För snön är ju påväg bort nu och det kommer nte blir nått bra skidföre resten av vintern. Eftersom att det inte blev nå skidor gick jag till lagårn istället, men inga lamm inatt.
Nu är jag duschad och egentligen klar för att åka iväg, men jag får vara hemma en stund till eftersom att jag inte börjar föränn 2.
Lägger in en bild på Indra som är hur söt som helst med den där färgen :)


Söndag

Snart är denna helg också över, men så är det :P Det blir ju bara närmare och närmare sommaren så jag klagar inte :D
Och nu i helgen har det varit plus grader så all snö smälter långsamt bort. Vägen börjar komma fram på vissa ställen. Och jag längtar mycket tills att man kan cykla. Men det kommer nog dröja ett tag för när vägen väl är framme så brukar det ju vara en lervälling först i några veckor och då är det inte kul att vara ute efter vägen.

Klockan halv 11 idag for jag Erika och Isabelle ut och åkte skidor efter skoterleden. Jag är inge bra på att åka det men det  är ändå kul. Och faktiskt bra träning dessutom. Det gick bra att åka så Erika och jag ska kanske åka imorgon innan jag ska fara och jobba också. Men då ska vi ta med oss vatten, (läs noga nu) för idag tyckte JAG att det var väldigt varmt med solen och det gjorde så att man blev törstig.
Efter att vi hade åkt skidor i 1 ½ timme gick jag in och bytte om och gick till lagårn. Men det hade inte hänt något där idag.
Igår kväll lammade Mikaela också, så nu är det 10 lamm :D

Melodifestivalen då? Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Visserligen så är jag otroligt glad för att inte Uggla vann men Malenas låt känns inte riktigt rätt. Den är bra, men jag tycker inte att den var den rätta låten att skicka till Moskva. Men vem vet jag kanske har helt fel. Hon kanske kommer bra till där ;) Men jag hade hoppats på Måns eller E.M.D. Vem tycker ni skulle ha vunnit?

Lördag

Idag har jag inte så mycket att berätta faktiskt eftersom att jag har varit i lagårn hela dagen känns det som.

Martina var lammsjuk så jag stannade hos henne tills hon hade lammt. Det blev en vit tjej som ska heta Jonna.
Igår kväll var jag också med när Antonia lammade, det blev också en tjej som heter Indra men hon är svart :)

Sedan så har jag ätit lite tårta eftersom att vi firade Karoline idag istället (hon gyller 15 år imorgon). Men då ska hon på konfirmation.

Ikväll är det melodifestivalen som gäller, om jag inte blir kvar i lagårn. Haha. Jag vet inte länge riktigt vem jag håller på för att de flesta är bra förutom Ugglas!

Fredag

Nu har jag helg, äntligen :D Ska bli skönt att få sovmorgon i 3 dagar. Jag är inte ledig på måndag men jag börjar kl 14.00 så då får jag ju sova :) Det är det bästa med att jobba kväll, man blir inte så trött. Men nackdelen är att då missar jag lagårn :/

Igår första dagen på praktiken gick det bara bra, min handledare är mycket trevlig och glad :) Och visade mig runt och förklarade allt jätte bra. Men det knäppa är att jag är placerad FEL!! Jag är på sjukhem igen, jag ska egentligen vara på ålderdomshem. Jag sa ju att jag vill vara i Björna, men då verkade Anette tro att jag skulle vara på sjukhem för det finns bode och där. Men jag tycker att hon ska ha kollat upp var jag var förra gången och sedan placera mig på ålderdomshem, men nu är det som det är. Och jag bryr mig inte!

Idag klev jag upp 5.30 :S Eftersom att jag började 6.45. Men det gick ändå ganska bra. Fast visst, jag är trött redan nu haha. På lunchen idag somnade jag i soffan också xD Och det brukar inte jag göra.

Ikväll ska jag se på Singingbe (stavning?) och sedan på utröstningen av let´s dance. Eller ja vi får se om jag tittar på programen, jag måste gå till lagårn igen för Antonia mår dålig. Hon kanske ska lamma? Jag har ingen aning.

Ha en bra helg både ni som är lediga och ni som jobbar :)

Torsdag

Idag fick jag sova ut, eftersom att jag inte börjar förän kl 14.00 :D Jag blev väldigt glad över att börja med kväll först dagen så man slipper komma på morgonen i all "stress".

Nu håller jag på med att skriva ut inbjudningar till en tackokväll som mamma och jag ska ha i våran förenings bagarstuga den 28 mars. Så då ska det blir roligt att se sedan hur många det är som kommer att komma :P
Sen jag har gjort det ska jag äta någon lunch innan jag ska iväg till Björna, för ja tänker minsann inte vara hungrig ;) Det har jag varit nog mycket den här veckan eftersom att det har varit äcklig mat på skolan hela veckan.

Idag mina vänner har jag namnsdag också ifall ni ville veta? :) Allmän flaggdag idag! Jag fick lite pengar oc trisslotter av mamma och pappa men jag vann inget på dem :S

Igår kväll skulle jag packa ihop sakern som jag ska ha med mig idag, inneskor, sköterskeuret, papper m.m Iallafall så tog jag samma väska som jag hade under förra praktiken och när jag öppnade den skrek jag och kastade väskan till mamma. Sedan började jag skratta så att jag var tvungen att lägga mig på golvet. Jag fick så ont i magen av allt skratt att jag fick ligga och andas djupa andetag xD I väskan var det nämligen en clementin som hade legat där sedan sista dagen på förra praktiken och den var alldeles mjuk och äcklig. Och inte nog med det, sedan hittade mamma ett äpple, eller ja det var bara en mögelklump. Och när hon visade mig den höll jag verkligen på att dö av skratt. Herregud!
Jag var trött också och det gjorde ju såklart att jag skrattade mera än vad jag behövde. Så idag kan jag meddela att jag har fortfarande ont i magen av allt det dära, hahaha! :P

Nä nu ska jag läsa andras bloggar :)

Onsdag

Idag är det sista dagen på skolan, det är faktiskt riktigt skönt. Att slipper alla läxer och prov är bra. Fast egentligen så har jag massor att göra under praktiken eftersom att vi faktiskt har fått en massa saker :S Men äsch, de gör man typ sista dagarna.

Snart är den här dagen slut också :D Bara en lektion kvar + handledarträffen.  Och jag är fruktansvärt less på att arbete med demens, speciellt med världens "bästa" lärare som typ jämt är sur.  BLÄ!

När jag kommer hem så ska jag äta och sedan gå till lagårn. Igår när jag kom dit hade det kommit 2 lamm. Sedan gick jag in till grannen ett tag typ 5-10 minuter och medans jag var där hade en tacka till lammat :) Det är otroligt kul med lamm, men nu börjar det bli jobbigt när alla ska lamma på en gång. Dolly klarade sig inte, vi var tvungna att ta bort henne för hon mådde så dåligt och fick ingen mat.
Men det är inget att sörja över för jag har ändå många lamm kvar, 7 stycken och säkert har det kommit ännu flera idag :P

Tisdag

Nu sitter jag och har svenska, men jag är klar med min rapport och därför får jag jobba med något annat viktigt. Jag har suttit och gjort lite mera på ett grupparbete om demens. Men nu är det nästan klart så jag gör inget mera på det idag :P
Efter den här lektionen ska vi förhoppningvis få våra schemen till apun :D Det har jag längtat efter länge. Ska bli roligt att se om det är några bra tider eller inte.

Idag har det varit en ganska slapp dag. På matten gjorde jag några tal och sedan satt jag och tänke och prata med Sandra. Josefin är/var inte på skolan idag, tråkigt!
På engelskan skulle vi läsa en bok så Sandra och jag gick till biblioteket och "läste". Haha, nä vi satt och pratade, kollade i andra böcker och höll på med våra mobiler :D Mycket trevligare.

När vi slutar ska jag på apoteket och köpa en lypsyl tror jag, och sedan ska jag gå till bussen och åka hem :D Skönt!
När jag kommer hem så ska jag se på andra avenyn och sedan gå till lagårn till alla lamm. Och idag kanske det har kommit ännu flera lamm? Men det kan ju såklart har blivit färre också, man vet ju inte hur det är med Dolly.

Idag skulle min tremänning komma också, så det blir kul :)

Nä jag har inget mera att skriva, så det så :D

Måndag

Nu har jag äntligen fått till bloggen, jag har varit på less på att jag aldrig har fått det som jag velat. Men nu så :D Eller är det någon som fortfarande ser något konstigt? Säg till isånnafall :)

Nu är måndagen bortgjord och det känns skönt. Bara tisdag och onsdag kvar. Sedan börjar praktiken och varar fram till påsklovet :D

Imorse slapp jag åka buss för jag åkte med mamma och pappa för dom skulle ner med våran katter till djursjukhuset. (dom skulle kastreras).  Så jag fick sova 20 minuter längre, mycket skönt :D
Kastreringen då? Jora Jesper gick det bra för, men nu är han väldigt sömning och vinglig men annars är han okej. Linus däremot hade bara en pungkula så han måste ner igen den 2 april och skära upp magen för att dom ska kunna ta bort den andra. Jesper fick också öronmärkning, haha lite fånigt tycker jag men det var gratis så. Och vi fick 200 kr i ersättning eftersom att Jesper var en av de 100 katterna som kastrerat sig sedan 1 mars iår.  Alla som kastrera sina katter nu får det + öronmärkning. Det är ett bra sätt att få folk att kastrera katterna tycker jag :)

När jag kom hem gick jag till lagårn och inatt hade det kommit 2 lamm :D Men 1 av lammen var dåligt och tackan struntade i det. Men jag som är smart (host) förstod att lammet inte tillhörde tackan som dom andra trodde. Jag fick leta rätt på den rätta tackan till lammet och såklart hittade jag henne :D Så sedan tyckte dom att jag skulle vara hemma istället för gå till skolan eftersom att jag verkligen behövs där i lagårn. Iallfall så är det inte säker att det dära lammet kommer klara sig, jag kanske ska säga att hon heter Dolly också. Och det andra pigga lammet heter Emilia :) Nog om dess får och lamm :P

Nu är min rapport klar :D Känns skönt att få lämna in den imorgon och sedan strunta totalt i den. Och imorgon ska vi få våra scheman för praktiken. Och om vi inte får dem blir jag faktiskt galen.

Torsdag

Idag har jag inget att skriva om, för jag har inte gjort någonting bara varit i lagårn.
De är faktiskt det enda jag gör under lov, nästan

Ikväll ska jag iallafall se på sveriges värsta bilförare :)


Onsdag

Jag har inte kunnat sova länge någon morgon, har vaknat vid typ 8 och sedan klivit upp vid halv 9- 9. Jag brukar kunna sova länge så jag vet inte varför det är såhär nu. Jag kanske börjar bli så van vid att alltid kliva upp halv 7. Men det kan ju förståss också vara för att det börjar bli ljust ute. Jag tror att jag får ta och dra ner rullgardinen inatt så att det blir mörkt.

Idag har jag städat mitt rum, där var det dammigt. Så det behövdes :) Och sedan har jag varit i lagårn, och de bästa är att det ÄNTLIGEN har kommit ett litet lamm. Jag är så glad över det. Fast det är inte Vilma som har lammat, utan Vilda men det spelar ingen roll. Huvudsaken är att det har kommit ett lamm. Nu kom jag på att Vilma och Vilda är ganska likt, bara en bokstav som skiljer (haha). Iallafall så ska lammet heta Brolle, det var Elisabeths förslag. Och det passar utmärkt till lammet som är svart med lite lite vitt under magen. Han kommer att blir grå när han blir "vuxen". För det blir alla svarta lamm som har en liten vit fläck någonstans.

Ikväll kommer resten av familjen hem igen, så då blir allt som vanligt igen.


Tisdag

Okej, jag blir galen på allt när jag ska försöka få till bloggen! Jag har fått till det mesta. Men när det gäller kommentarerna så har jag fått "postat av: namn" svart! Och bakgrunden är också svart. Kolla, så förstår ni! Kan någon säga mig vart man ändrar färg så att det blir vitt, för man vill ju gärna kunna se vem som har skickat kommentaren utan att behöva markera det.
 
Idag har det återigen varit en "inte något att göra" dag. Men det är ändå ganska skönt, jag slipper skolan iallafall :D

Jag har bara varit i lagårn fram och tillbaka och där händer det ingenting, inte försvånande.

Ikväll ska jag se på Andra avenyn :D

Ny design

Nu har jag fixat den här bloggen  så nu känns den lite mer personlig. Fast jag vet fortfarande inte om jag är helt nöjd. Det tar en ganska lång tid att fixa sin blogg, speciellt när man inte rikigt vet vad som är vad :S
Och egentligen är det ganska så konstigt att jag fixar den här bloggen för jag är ju aldrig aktiv här. Men jag tror att jag ska flytta igen. Eller så behåller jag båda mina bloggar ett tag och skriver samma sak i dem. Då ser jag ju sedan vilken jag trivs bäst med :)

RSS 2.0