Onsdag

Återigen har det varit en vanlig skoldag. Jag började med att ha data och nu är det bara en lektion kvar sedan får jag vara ledig varje onsdagmorgon, ganska skönt :D Sedan har jag haft engelska, medicinsk grundkurs och mänken.

Efter skolan gick jag och hämtade min glasögon blä! Jag vill verkligen inte ha dem, men tyvärr så måste jag. När jag rör mig känns allt så nära och jag blir yr. Men när jag är still fungerar dom bra. Jag ser saker nu som jag tidigare inte sett. När jag kom hem och tog på mig dom sa jag till mamma: Vaa, är det en sekundvisare på den klockan? haha!

Sedan gick jag till lagårn, utan glasögon. För där kan jag inte ha dem. Det skulle vara så lätt att de kan gå sönder där och så känns det bara ondöigt.

Nu ska jag strax iväg igen, undra vart?

Tisdag

Idag har det varit en vanlig skoldag igen. Första timmen skulle jag egentligen ha matte men läraren var sjuk då vi fick arbete med något annat. Så jag gjorde frågorna som vi skulle göra i med.grundkurs.
På engelskan skulle jag egentligen ha elevrådsmöte men det vart inställt, jag vet inte varför.
På lunchen gick jag ner till stan för att leta en present till grannen och jag lyckades :) Nu är det bara Sandras present kvar, men tur att jag har kommit på vad jag ska köpa ;)

När jag kom hem från skolan var jag jätte hungig även fast det var god mat i skolan idag. Så jag kokade nudlar :) Och gick sedan till lagårn. Nu börjar jag bli hungrig igen, för ett paket nudlar håller man sig faktiskt inte mätt så länge på. Så nu blir det väll nån macka och jucie eller varm choklad. Sedan andra avenyn och sist så väntar sängen. Det ska blir riktigt härligt att få gå och sova, det har jag längtat efter hela långa dagen.

Måndag

Måndag, igen! Jag skrev ju i fredags att helgen skulle försvinna snabbt och det gjorde den ju också. Jag vet inte vad jag gjorde igår eftersom att jag inte bloggade någonting, jag hade antagligen fullt upp. Fast jag kan inte komma ihåg med vad. Fast helgen, speicellt lördagen var väldigt bra :) <3 Den dagen kommer jag att minnas.

Idag har det varit en vanlig dag, förutom att Josefin var sjuk. ILLA!! Men jag och Sandra klarade oss ganska så bra ändå. På gympan sprang/gick vi runt gullänget, 5 km. Bättre än att spela innebandy. Sedan har dte bara varit vanliga tråkiga lektioner ....

Ikväll ska jah till lagårn och göra en massa saker. Kolla om Vilma har kalvat, men det tror jag inte.

Imorgon orkar jag inte fara till skolan fast jag måste .... bla bla bla

Lördag

Imorse vaknade jag och kände mig inte ett dugg trött, jag kollade på klockan och den var strax efter åtta (trodde jag). Mamma hade sagt att det skulle blir frukost runt halv 9 så jag gick ner och tänkte att det var snart dags att äta. Men då jag kom ner så kollade jag på klockan igen och upptäckte då att den bara var kvart över 7!!! Fruktansvärt! Jag brukar aldrig vakna den tiden på helger, vad tusan har hänt med mig?

Idag har vi styckat köttet, eller mamma och pappa har gjort det. Inte jag. Jag har såklart varit till lagårn några vänder, tagit hem Frasse och så.

Idag har vi också sålt två av våra barncyklar och när en familj skulle komma och hämta cyklen hade jag Frasse här hemma och oj vad dom gillade honom. Dom tyckte att han var så mjuk och go och det är klart, det är han ju också :)

Nu ska jag till lagårn igen snart. Kolla till Vilma bl.a. Vi har nämligen en kom som heter Vilma också, inte bara fåret Vilma. Och kossan Vilma ska snart kalva så det är bara att vänta in henne nu. Fast föresten alla som heter Vilma brukar vara riktigt sega på att få bäbisar. Minns ni tackan Vilma som aldrig ville lamma? Just det!

Fredag

Äntligen helg efter en tung skolvecka :D Fast helgen kommer vara över snabbt, som alltid.

Imorse hade jag nationella i engelska, skriv delen. Det gick ganska bra, jag hoppas på ett G iaf :)
Sedan har jag haft mänken resten av dagen och sista timmen skulle vi läsa i en bok. Och om alla var tyst och läste så kulle vi få sluta en halvtimme tidigare och så blev det, ganska skönt :) Så då gick jag på Cubus och köpte en sjal som jag velat ha ett tag.

Nu är jag hemma och väntar på att mamma ska komma hem så vi kan äta, men det dröjer nog ett tag till :P
Ikväll blir det ingen lagård, fråga mig inte varför. För jag har egentligen ingen anledning att inte gå dit, jag känner bara att jag måste passa på att ta en paus innan kalvningen sätter ingång på riktigt. Lammningen är i stort sett över. Det är bara några få tackor kvar och det är några veckor kvar innan dom kommer att lamma skulle jag tro.


Ha en jätte bra helg :)

Tråkigheter!

Ikväll när jag kom till lagårn låg Vilda (en tacka) i ett hörn och andades så snabbt, precis som hon hade blivit jagad en lång tid. Hon ville inte kliva upp när jag knuffade på henne så jag fick lyfta upp henne men hon var väldigt vinglig på benen och kunde inte stå så bra. Men tillslut så hittade hon balansen och kunde stå. Jag tänkte inte så mycket mera på det utan jag tänkte bara att jag skulle säga till att hon var dålig så att dom skulle få kolla till henne och kanske komma på vad som hänt med henne.
Efter ett tag kollade jag till henne igen och då fick jag se något hemskt. Hennes ena bakben var brutet. Och inte lite heller utan hela benet var av! Det hängde bara i senor och huden :S Man kunde snurra hela benet runt runt. Jag förstod då vad som skulle hända med henne. Vi skulle måsta ta bort henne. Så grannen fick skjuta henne. Och efter att han hade skjutit henne så låg hon och hade nervryck som alla djur får när man dödar dem. Och även fast jag varit med om slak många gånger tidigare och vet att det blir så. Så tror man ändå alltid att djuret ska stiga upp igen, men dom gör ju inte det.

Vilda hade ett lamm iår, Brolle som nu blev utan mamma. Men han har blivit så pass stor så vi får hoppas på att han klarar sig själv resten av året. Men antagligen så kommer han inte att växa så mycket.
Jag tycker inte om när tackor måste tas bort, det går bättre att ta bort lamm eller baggar. Men en tacka som funnit med i några år och som man tycker om, då hugger det i hjärtat när man måste ta bort dem. Vilda var en tacka som skulle vara kvar också och fortsätta att få nya lamm. Men nu blev det tyvärr inte så. :(


Torsdag

Idag kan man säga att det är en ganska så lugn dag. Jag började inte förän 10 så jag fick skjuts av pappa till skolan. Och jag slutar 13.40 så jag har bara gått 3 ½ timme idag, ganska så skönt :)

Igår kväll satt jag hela kvällen med föreningens saker. Jag gjorde en massa olika listor. Födelsedagslistor, addresslistorm, telefonlistor och så renskrev jag protokollet. Lite att göra då man är sekreterare, men det är ändå ganska så roligt. För jag tycker att våran förening har  allt så förvirrande så jag ska försöka få lite ordning på det.

Igår blev Bingo slaktat och jag tror att det gick bra. Jag var ju som sagt inte med eftersom att jag var i skolan. Det hänger bara en död kropp i taket nu.

Ikväll ska jag till lagårn och sedan ska jag fortsätta med föreningens grejs. Jag har inga läxor och det är skönt, då hinner man ta det lite lugnt mellan varven.

Imorgon är det nationella i engelska och det ser jag inte direkt framemot, men jag får bara hoppas på att det går bra :)

Onsdag

Nu är det bara två skoldagar kvar den här veckan och det känns skönt. Idag började jag inte förän kl 9.40 så jag åkte med grannen imorse. Fast jag kom ändå till skolan halv 9 så jag tränade lite på provet innan vi började.
Dagen har kännt ganska så onödig förutom provet då. För på engelskan såg vi på film och efter lunch hade vi våran nya lärare som bara hade en utav de 2 lektionerna som hon egentligen skulle ha. Så vi blev lediga i 80 minuter och då gick jag Josefin och Sandra och fikade, igen :P Och efter det hade vi provet i demens som gick ganska bra. Jag kommer förhoppningsvis få G iallafall.

Igår vart det ingen slakt utav Bingo så det blev idag istället. Stakarn! Men ändå rätt åt honom för han åt upp min vante en gång i tiden.

Ikväll ska jag till lagårn för jag var inte där igår :S Det kanske inte låter så hemskt men för mig är de det. Så jag får väll vara där extra länge ikväll?

Imorgon börjar jag också sent, inte förrän 10 faktiskt :) Så då har pappa lovat att han ska skjutsa mig så att jag får sova till minst halv 9 :D Mycket bra. Och sedan så slutar jag 13.40, ännu bättre.

Nu väntar jag på att min granne ska sluta jobba så att jag kan åka med henne hem också.

Tisdag

Tisdag idag och det känns stressigt. För när jag kommer hem idag har jag fullt upp hela kvällen :S
Först och främst så måste jag träna lite till på provet så att jag klarar utav provet imorgon. På tal om provet så är det mellan 14.00-15.00 imorgon och då skulle jag egentligen till tandläkaren men eftersom att jag har prov då så hoppas jag att mamma lyckas ändra den tiden. För jag vill inte missa provet, det blir bara jobbigt att göra sedan.

Ikväll ska jag såklart också till lagårn, eller jag är faktiskt inte riktigt säker om jag hinner. Men troligtvist! Och efter lagårn ska jag på föreningens årsmöte :P Och efter det kanske jag borde plugga lite till på provet? Jag missar andra avenyn men det får jag se på datorn imorgon istället.

Idag ska grannen slakta en utav våra tjurar, Bingo. Som sedan kommer att hamna i våran frys. Så att vi ska kunna göra tacos, haha. Nämen det är faktiskt inte kul när någon ska slaktas men så är livet. 

Nu har jag engelska och ska göra lite övningar ... sedan är det lunch och efter det gympa, dans. Sedan är det människan s och k och sedan är skoldagen över och resten återstår :P 

Ha en bra och lugn kväll, för det kommer inte jag att ha! 

Måndag

Första dagen i skolan idag. Det gick väll ganska bra eftersom att det kände som om jag inte gjorde något på hela dagen. Först hade vi svenska och då skulle vi se på Ilidaden och Odyssen, och den var jätte tråkig! Så hela förmiddagen gick åt till den där filmen.
Efter lunch hade jag utvecklingssamtal och det gav ingenting. 10 minuter tog det! Haha. Sedan hade jag engelska och sedan matte och då gjorde jag ingenting :P
Sedan slutade jag för sista lektionen slapp vi :D Så då gick jag Sandra och Josefin och fikade, något som vi inte gjort på ett antal veckor så det var trevligt :) Och som sagt vi måste ta igen allt nu! Så det lär blir mycket fika ett tag, eller hur?

När jag kom hem tränade jag på provet i demens som vi har på onsdag och sedan gick jag till lagårn och flyttade på några får. Det behövdes göras lite ändringar där i lagårn och såklart fixar jag det då :)

Nu ska jag bara sitta här och kolla lite och sedan kanske träna lite mera på provet. Sedan blir det bara till att sova!

Sammanfattning av mitt lov!

Söndag idag och lovet är slut. Känns inte alls bra! Jag känner inte för att komma tillbaka till skolan faktiskt, jag har varit borta där ifrån så länge nu.  Och att börja ha prov och läxor igen längtar jag inte till eftersom att jag redan har de jag gör. Egentligen så tycker jag att det är otroligt att jag hunnit göra Apu uppgifterna. Men dom är iallafall klara. Så nu är det bara provet i demens som ligger och trycker. Jag tog inte hem den boken och om jag hade gjort det så skulle jag ändå inte ha tränat nått. Så det blir nog hård pluggning imorgon kväll för på tisdag ska jag på föreningens årsmöte så då lär de inte bli nått pluggande!

Egentligen så har jag inte så mycket att säga om mitt lov eftersom att jag har haft fullt upp i lagårn hela lovet och praktiken. Iallafall så har jag spenderat 2 nätter (ja, nätter och nätter kanske jag inte ska säga. Sena kvällar.) nu under lovet för att bevaka en lammning och en kalvning. Men det hände såklart inget under tiden jag var där. Dom föddes på morgonsidan. Så nu är det 2 kalvar och 29 lamm och det blir flera ..... !
Sedan så har jag varit i stan under lovet och haft synundersökning som såklart visade att jag måste ha glasögon men det visste jag. Så då provade jag bågar och hade lite svårt att bestämma mig men tillslut så fastnade jag för ett par. Så om någon vecka ska jag hämta ut dom. Men jag vill inte ha glasögon, kan ingen fatta det!....

Nu ska jag gå till lagårn och sedan börja ladda upp inför den tugna morgondagen ... :(

Vecka 16

Bara så att ni vet det så har min blogg också påsklov den här veckan! Återkommer nästa vecka :)

Torsdag

Nu är min praktik över och det är både på gott och ont. Iallafall så har den fått alldeles för fort .. jag tycker att jag nyss började, men det har faktiskt gått 4 veckor! På detta blir det nu extra bra med lov en vecka innan skolan börjar igen.

Idag innan jag började var jag till farmor och fikade och när jag gick därifrån var jag som alltid alldeles för mätt. Det är jobbigt när dom tvingar på en att äta så himla mycket. Macka på macka, kaka på kaka osv. "Viktoria, du är ju så smal så du behöver äta mycket" Suck och åter suck :P Men så är väll antagligen dom flesta som är farmor och mormor, eller?

Imorgon ska jag försöka sova ut och sedan blir det väll lagårn hela dagen. Låååångfredagen som man egentligen inte ska göra något på, men vad är det för fjask? Det  var förut de nu skiter jag och alla i det :D

OnsdagIdag har jag jobbat min näst sista dag. Eftersom att jag jobbar kväll imorgon så bjöd jag på fika idag istället, det passar liksom bättre. Och så har jag lämnat in mitt lönepapper :) Så nu är det bara imorgon kvar och sedan är det hej då, nästan! Jag hoppas att jag får komma tillbaka, jag är uppskriven på en vikarielista där så någon gång kanske dom ringer och behöver min hjälp :P

Lisa (på bilden) var lammsjuk hela förra veckan. Och när hon skulle lamm fick hon hjälp med att få ut lammet för det låg konstigt, ett framben hade hamnat fel. Efter det var Lisa alldeles knäckt. Hon klev inte upp och hon åt/drack inget. Vi trodde att hon skulle pigga på sig efter någon dag men så blev det inte. Hon mådde riktigt dålig och hade förmodligen ont, kanske en inflammation? Så idag beslöt vi att ta bort henne så att hon skulle slippa lida. Men det är tråkigt att ta bort en tacka som funnit med i några år, när v tar bort lamm eller baggar är det inte alls samma sak. Men att får dör är något man måste lära sig. 10% av lammen som föds varje år ska dö och 1-3 tackor ska dö. Nu är det ju inte varje år det är så, ibland dör bara ett fåtal och ibland fler det där är väll bara genomsnittet.

Hur som helst så finns inte Lisa (603) kvar! Men om någon är intresserad så kan den få köpa hennes öronmärke, det ligger i mitt rum nu :P


Måndag

Om 2 veckor börjar skolan igen, det tycker jag inte låter så bra. Jag tycker att det är så kul att ha praktik och jag vill inte därifrån! Den här praktikperioden tycktde jag också mycket mera om än min förra. Men jag har fått frågan om jag skulle vilja ställa upp och jobba på helger och lov om det skulle behövas, och visst skulle jag vilja det :) Och så hoppas jag att jag kommer att få jobba där nästa sommar, den här sommaren har jag lovat mig själv att ta det lugnt och bara jobba 3 veckor på kyrkogården och jag tänker inte ändra mig! Även fast dom frågade om jag ville jobba i sommar också, men nej tyvärr.

Idag har jag iallafall jobbat dag, så nu är jag ledig imorgon. Och då kommer jag väll antagligen att vara i lagårn hela dagen men jag kanske också bör börja på mina apu uppgifter?!

Ikväll i lagårn gick hö upprullaren sönder, efter 12 år! Haha, undra vad som kommer hända nu. I några dagar framöver måste vi iallafall dra ut höet för hand ... ganska så tungt arbete men man har ju inget val.

Och idag tog jag ut Frasse ( världens goaste lamm) och så följde han mig hem på bron. Isabelle tog kort som inte blev så vidare bra och sedan gick vi tillbaka till lagårn. Han är som en liten hund, följer mig vart jag än går och är inte rädd för något :P


Söndag

I helgen har jag jobbat, så därför bloggade jag inget igår. Och egentligen behöver jag inte göra det nu heller för jag har inget att berätta :P Men jag tänkte att jag iallafall skulle skriva någon rad så att ni får någt att läsa :)


Fredag

Om ni undrar varför jag inte har skrivit några inlägg på några dagar så är det för att jag inte haft tid, det har varot rätt mycket och det är det fortfarande. Så därför jag har prioriterat bort datorn! Men idag har jag varit ledig och därför har jag nu en stund "över" till att sitta här..

Onsdag
Jag jobbade hela dagen och direkt efter åkte mamma, pappa och jag ner till stan och gick handledarutbildningen så att jag så småningom framöver ska kunna börja övningsköra. Det var iallafall jätte tråkigt och jag blev inte klokare av det. Sedan kom jag hem vid 9 och då gick jag till lagårn där det var kaos igen, 6 lamm hade det kommit och alla hade blandats ihop. Så vi visste inte vilken som hörde ihop med rätt tacka. Det slutade med att 2 lamm dog.

Torsdag
Jobbade hela dagen. Och på kvällen var jag i lagårn hela tiden och passade lammen och var också med när Inez lammade. Under natten lammade även Fredrika ett tacklamm som heter Zandra.

Fredag
Idag har jag varit i lagårn och fixat med lammen och så väntar jag på att Lisa ska lamma. Blir nog där hela kvällen så jag kanske missar Talang vilket jag egentligen inte vill göra men men ...

Ha en trevlig helg :)

RSS 2.0